Inför: IK Sirius – Kalmar FF

  • App
01082021_1627858821.jpeg

På måndagskvällen klockan 19 väntar säsongens sista hemmamatch på Studan när Sirius tar sig an Kalmar FF i allsvenskans 29:e omgång.

>> Truppen mot Kalmar FF
>> Publikinformation: Sirius – Kalmar
>> Köp biljetter

Sirius tar sig ikväll an Kalmar FF på hemmaplan i säsongens näst sista match, och den sista hemma på Studan för i år. Blåsvart sparkar igång klockan 19.00 och vill förstås, trots att det allsvenska kontraktet nu är säkrat, avsluta säsongen på bästa sätt.

– Vi vill vinna naturligtvis, komma så högt upp som möjligt i tabellen och skapa goda vanor inför nästa år. Tyvärr har det blivit lite mycket återbud på folk nu, men vi kommer att få ihop en bra startelva ändå och verkligen ge allt in i det sista här, säger Kim Bergstrand.

Det blev förvisso en snöplig 2-1-förlust borta mot Häcken senast, men en stark insats mot topplaget visade att Sirius fina form håller i sig.

– Vi har tränat fantastiskt bra i veckan. Kommer vi i närheten av det i matchen kommer Kalmar att få slita för det, säger Kim Bergstrand.

Dagens motståndare heter alltså Kalmar FF. Efter en tung höst där man gick nio raka matcher utan seger besegrade smålänningarna senast Trelleborg med 2-1, och en stark insats i 0-0-matchen borta mot Hammarby dessförinnan visar att KFF kanske hittat tillbaka till den fina form man visade under våren, då man bland annat besegrade Sirius med 1-0 på Guldfågeln Arena. Brassen Romário är Kalmars bäste målskytt med 5 mål så här långt, men lagets utan tvekan största namn är bröderna Viktor och Rasmus Elm, som ledde laget till sitt första SM-guld för tio år sedan och som sedan en tid är tillbaka i hemstaden efter varsitt utlandsäventyr.

– Kalmar är ett väldigt bra lag med en stark trupp, och jag är förvånad över att de inte ligger gott och väl på övre halvan. De gjorde i för sig en stark vår, men de har en trupp med både erfarenhet, kvalitet och talang. De kan spela possessionfotboll men också variera sitt spel, och Rasmus Elm är fortfarande allsvenskans bästa passningsspelare, säger Kim Bergstrand.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch