Inför: IK Sirius – Jönköpings Södra IF

01082021_1627813784.jpeg

På söndagen klockan 17:45 spelar Sirius herrar sin sista hemmamatch i seriespelet för säsongen, då serieledande Jönköpings Södra IF kommer på besök till Studan.

14 matcher, inte en enda förlust. Så har Sirius fantastiska säsong sett ut hemma på Studan, och den där förlustnollan hoppas man kunna hålla intakt även i söndagens avslutande hemmamatch i Superettan 2015. Det krävs också om man ska kunna nå den andraplats som man fortfarande har en chans på, för att sätta press på Östersund är det tre poäng som gäller mot redan för uppflyttning klara serieledarna Jönköpings Södra. Det finns förutsättningar för en sprakande tillställning på Studan med start klockan 17:45 på söndagen.

– Vi ska ju möta serieledarna i sista hemmamatchen och chansen till en direktplats lever fortfarande, så vi är väldigt inspirerade. Vi går för att vinna såklart, men också för att bygga goda vanor inför ett eventuellt kval; framför allt se till att vår lagspel hänger ihop så länge matchen pågår, oavsett resultat och oavsett vad motståndarna gör. Går det helt suveränt i de här två omgångarna så blir det inget kval, men annars ska vi vara jävligt väl förberedda, säger Kim Bergstrand.

I denna den näst sista omgången av Superettan pågår en het strid i tabellens bottenskikt med matcherna Brommapojkarna – GAIS och Utsikten – Frej. För Sirius del är alltså tredjeplatsen klappad och klar sedan ett tag tillbaka, men andraplatsen finns inom räckhåll inför den sista omgången vid seger imorgon, om också Östersund förlorar borta mot Syrianska, en match som spelas först på tisdag för att avsluta omgång 29.

Jönköpings Södra blev klara för allsvenskt avancemang redan i den förra omgången, och har nu bara att försvara sin förstaplats under de två avslutande omgångarna. I 1-0-förlusten hemma mot Östersund drog både mittfältaren Fredric Fendrich och superettans poängligaledare Tommy Thelin på sig gula kort som gör att de är avstängda i morgondagens match, men det finns gott om individuell kvalitet kvar i J-Södra ändå, som skytteligaledaren Fredrik Olsson och ledaren av assistligan Daryl Smylie. I mötet med Sirius på Stadsparksvallen i våras hamnade man i underläge efter Ante Björkebaums mål men lyckades så småningom kvittera till 1-1 i en av årets tätaste matcher.

–  Vi gjorde en väldigt bra match där nere, både i anfall och försvar, och det finns en hel del från den matchen som vi kan ta med oss, vilket vi har visat bilder på och pratat om, säger Kim Bergstrand.

I Sirius är såväl Niklas Busch Thor (tredje gula kortet) som Karl Larson (utvisad mot Varberg) avstängda, samtidigt som Ante Björkebaum tvingas vila med skadekänningar, liksom Stefan Silva som åkte på en smäll mot vaden i samband med straffsituationen i Varbergsmatchen. In i truppen kommer Gustav Thörn, Jonathan Lundbäck och Karvan Ahmadi.

>> Köp biljetter
>> Facebookevenemang

Kom i tid och undvik köer. Matchstart 17:45. Vi ses på Studan!

Trupp
1 Andreas Andersson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
8 Kim Skoglund
11 Jonathan Lundbäck
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa
Karvan Ahmadi

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch