Inför: IK Sirius – Jönköpings Södra IF

  • App
01082021_1627851411.jpeg

På första maj klockan 17.30 återvänder Sirius äntligen till Studenternas när man tar sig an Jönköpings Södra IF på hemmaplan i allsvenskans sjätte omgång.

Efter en övertygande seger mot Kalmar FF fick Sirius det tuffare borta mot AIK i torsdags. Nu rullar det täta spelschemat (detta är den tredje av fyra matcher under en 12-dagarsperiod) vidare när Blåsvart möter Jönköpings Södra hemma på Studan – den första riktiga hemmamatchen på över tre veckor.

– Den här gången har vi i alla fall fått en dags extra vila, och lika många som motståndarna. Så vi har hunnit återhämta oss och hade en vilodag igår (lördag). Det ser piggt och bra ut, säger Thomas Lagerlöf.

Efter den långa följetongen med Studenternas gräs är planen nu åter godkänd för spel, och den här gången hoppas Sirius kunna hantera underlaget, som nu förstås är betydligt bättre, på ett bättre sätt än i hemmapremiären mot IFK Göteborg.

– Det blir en del av det hela, att lära oss läxan från Göteborgsmatchen och kunna anpassa oss efter hur underlaget ser ut under matchens gång. Planen ska vara bättre nu, men mot slutet av matchen har den nog tagit lite stryk, säger Thomas Lagerlöf.

>> Publikinformation: Köp förköp!

>> Köp biljetter här!

Inte på plats? Se matchen via C More! Använd denna länk när du köper matchen så får Sirius ta del av intäkterna.

MOTSTÅNDARNA
Efter en stark första säsong med en 12:e-plats i allsvenskan ifjol gick Jönköpings Södra in i årets säsong utan skyttekungen Pawel Cibicki, som återvände till Malmö FF efter sin lånesejour. Försvann gjorde också Moses Ogbu när han återvände till Sirius. Kvar finns dock en väl sammansvetsad trupp som under tränaren Jimmy Thelins ledning, och på planen anförda av lagkaptenen Tommy Thelin, till stora delar jobbat tillsammans sedan 2014. Efter en poäng på årets två första matcher blev det segrar mot Kalmar och AIK innan en tung 3–0-förlust borta mot Norrköping i torsdags.

– Jönköping påminner om oss inte så mycket i spelet, men i hur de jobbat metodiskt med en spelidé under flera år. Spelmässigt fokuserar de ovanligt mycket på man-man-försvar och är snabba i omställningarna och i djupled. Deras största styrka är nog att de är det lag i allsvenskan som är allra bäst på att anpassa sig efter förutsättningarna, säger Thomas Lagerlöf.

TIDIGARE MÖTEN
Det senaste mötet mellan J-Södra och Sirius spelades i oktober 2015, då smålänningarna kom till Studenternas som redan klara för allsvenskan och Sirius tog en övertygande 2-0-seger efter mål av Kim Skoglund och Christer Gustafsson. På Stadsparksvallen tidigare samma år blev det 1-1.

Två gånger har lagen mötts i allsvenska sammanhang, under säsongen 1969. Efter att Sirius vunnit med 3-0 i Jönköping i maj månad fick Jönköping revansch genom 1-0 på Studan framåt hösten. Poängen hjälpte dock inte något av lagen, som båda trillade rakt ur allsvenskan den gången.

LÄGET I TRUPPEN
I Sirius matchtrupp är Ante Björkebaum tillbaka efter att ha vilat ett svullet knä under några veckor, och ersätter Oscar Kindlund. I övrigt är truppen densamma som mot AIK.

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Daniel Jarl
6 Johan Eiswohld
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
23 Philip Haglund
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
90 Moses Ogbu

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch