Inför: IK Sirius – Jitex Mölndal BK

01082021_1627807363.jpeg

Det är dags för match, i den stekheta sommarsolen och tropisk värme. Sirius vänder på serien när man i sista matchen innan ett uppehåll på runt tre veckor möter Jitex Mölndal. När Sirius mötte Jitex i våras vann man med 0-3 borta på Åbyvallen.

Det är en väldigt varm lördagsmorgon här i Uppsala, riktigt drömväder. Solen kommer ligga på Studenternas idag när Sirius möter Jitex Mölndal, ett rutinerat gäng ifrån Göteborg. Ja, vi har faktiskt mött Jitex Mölndal tidigare i år, det är nämligen så att vi är halvvägs.

Första halvan har inte varit skonsam mot Jitex som för tillfället huserar på en bottenplacering där man vunnit tre av tretton matcher. I sin senaste match förlorade Jitex med 0-3 mot Lidköpings FK. Men vi räknar med att laget från Mölndal kommer hit med en enorm hunger på seger.

För Sirius del så ser läget annorlunda ut, det finns fortfarande slagläge på toppen trots förlusten mot Limhamn Bunkeflo. Ni kan räkna med att laget är taggat inför matchen idag och kommer göra allt och lite till för att hålla kvar tre poäng i Uppsala. Det blir även en efterlängtad återkomst för en spelare som förväntades bli borta en längre tid.

Vi har pratat lite med huvudtränare Olof Unogård inför matchen. Det är som tidigare nämnt nästan tropisk värme i Uppsala idag. Men förberedelserna startade tidigt i Sirius och laget är redo för att hantera värmen utan större problem.
– Vi har förberett oss länge nu för att det ska bli varmt idag. Sådana förberedelser tar flera dagar. Spelarna har stenkoll på vad de behöver göra för att vara i vätskebalans när matchen drar igång, så det ska förhoppningsvis påverka oss så lite som möjligt, säger Olof.

Sirius mötte ju Jitex Mölndal i våras, det blev en på pappret enkel vinst med 0-3 men Olof säger att man har full respekt för motståndet och att de är bättre än resultat visade i förra matchen.
– Förutom målen senast så var det en ganska jämn match i Mölndal, så vi går in med full respekt för motståndet. De lär dessutom vara duktigt revanschsugna efter att ha gått tungt ett tag nu med fyra raka förluster, berättar han.

Man har ju kommit halvvägs nu i tabellen och det vänder för återkomster. Så hur står det till i laget, hur är känslan. Den är god trots den jobbiga förlusten senast, man har haft en bra uppladdning enligt Olof.
– Känslan senast i Malmö var naturligtvis inget vidare men i övrigt har vi gjort två väldigt bra träningsveckor, så det är inte tal om någon svacka eller dålig trend. Nu är vi taggade att få gå på semester med tre poäng hemma på Studan, säger Olof.

Spelaren som kommer tillbaka nu är Maja Andersson, som fick gå av i premiärmatchen mot IFK Kalmar med en otäck fotskada. Hon är tillbaka och kan få några minuter idag. I övrigt så är det några sjukdomar som spökar i laget och fortsatt långtidsskada på Ammy Wallin.
– Inga skador men däremot sjukdomar. Vi saknar Clara Ringmar och Madelen Lindström pga halsont. Andra spelare kommer tillbaka från halsont men ska vara ok idag. Desto roligare är att Maja Andersson får göra comeback idag efter sin fotskada. Ammy Wallin får satsa på comeback i höst, likt tidigare.

Hur ser planerna ut för eftermiddagen? Vi säger fotboll och inte vilken fotboll som helst, utan elitfotboll mot ett flertalet svenska mästare i Jitex Mölndal BK. Ta er ned på Studan och stötta laget till seger. Om ni absolut inte kan så skicka gärna en lyckönskning till vår Twitter (@siriusdam).

Vi jobbar hårdast!

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch