Inför: IK Sirius – IK Frej

01082021_1627813222.jpeg

På måndagskvällen klockan 19 tar sig Sirius herrar an IK Frej i årets näst sista hemmamatch hemma på Studan, när kampen om de allsvenska platserna tätnar.

Vi har nått in i oktober månad, och fotbollssäsongen börjar lida mot sin avslutande, och allra mest spännande, del. Fyra omgångar återstår, och imorgon måndag spelar Sirius sin näst sista hemmamatch för året när IK Frej kommer på besök. Trots ett surt poängtapp senast bygger man vidare på en lång obesegrad svit och har spelat sin kanske bästa fotboll för året på sistone.
– Vi har spelat jäkligt bra under de här fyra matcherna som varit under kort tid, och dessutom sett relativt fräscha ut, så rent spelmässigt är vi absolut i en bra fas och det är många spelare som ser pigga ut. Vi ska försöka spela likadant som vi gjort under den här septembermånaden och behålla den formen, säger Kim Bergstrand.

I Superettans 27:e omgång besegrade på söndagen bland annat Östersund GAIS med 4-0 på hemmaplan, medan Varberg föll med 2-1 borta mot Mjällby. Ett annat för blåsvarta särskilt intressant möte är det mellan Syrianska och Jönköping som spelas samtidigt med Sirius match på måndagskvällen, vilket också är omgångens två avslutande matcher.

Efter en lång svit av segerlösa matcher som sträckte sig från början av juni till slutet av september tog IK Frej en efterlängtad seger hemma mot Syrianska för en vecka sedan – deras första på 13 matcher. En bra inledning på säsongen tillsammans med ett gäng kryss under den segerlösa perioden har ändå gjort att täbylaget länge hållit huvudet ovanför vattenytan rent tabellmässig. Nu ligger man på 14:e plats, den nedre av de två negativa kvalplatserna (med en match mindre spelad än närmatse konkurrenterna), och slåss för att förlänga sin första sejour i landets näst högsta serie till mer än ett år. Flera före detta Siriusspelare; Joakim Blomquist, Viktor Lövgren, Joakim Runnemo och Marko Atanackovic, finns i laget som kommer till Studan för att möta Blåsvart igen efter en tillknäppt 0-0-match på Vikingavallen tidigt i våras. Senast lagen möttes på Studan var i Division 1 Norra 2013, då Sirius vann med 5-0. Nu  väntar ett motstånd som knappast lär ge bort någonting gratis.
– Frej har spelat ungefär likadant hela tiden, ett väldigt försvarsinriktat lag, och det är vi vana vid att möta hemma. Sedan kan inte de kryssa sig kvar i Superettan, utan måste också någon gång kliva ur sina säkerhetszoner, så vi får se om de gör det eller om låter oss styra och ställa. De är habila, och har både rutin och en hel del spetsspelare, så vi får se vad de kan hitta på. De har spelat lite bättre nu på sistone, och det kommer bli tufft hur som helst, säger Kim Bergstrand.

Till Siriustruppen återvänder Ante Björkebaum, Ante Eriksson och Patrick Hopkins, medan både Ian Sirelius och Daniel Ahonen, tillsammans med Gustav Thörn, utgår jämfört med senast, där Sirelius haft långvariga skadekänningar medan Ahonen drog till baksidan och utgick i matchen mot AFC senast.

Vi ses på Studan!

>> Köp biljetter!
>> Facebookevenemang

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch