Inför: IK Sirius – IK Frej

01082021_1627849253.jpeg

På måndagskvällen klockan 19 spelas det superettanfotboll på Studan. För sista gången för i år, nästa år och förhoppningsvis ännu längre än så. Den fantastiska, magiska kvällen och 1-0-segern i Halmstad för en vecka sedan säkrade ju Sirius en plats i allsvenskan efter 42 års frånvaro, och när IK Frej kommer till Uppsala i superettans näst sista omgång återstår att en gång för alla även säkra seriesegern. Att avsluta en historisk säsong på allra bästa sätt. Kim Bergstrand tror inte att det blir några svårigheter att ladda om efter en känslosam vecka.

– Det känns riktigt roligt att få spela match igen. Vi har haft bra träningar, vi har positiva känslor och spelarna har väldigt högt självförtroende. Om vi bara är ödmjuka , vilket jag tycker att den här gruppen har varit väldigt länge, så tror jag inte att det är några problem. Vi vinner ju inga matcher bara för att vi har gått upp i allsvenskan. Vi vill vinna serien och fortsätta den här sviten av bra prestationer.

Med alla matcher utom en spelade i superettans 29:e omgången är flera streckfighter redan avslutade. Klart är att Ängelholms FF efter 0-1 hemma mot Örgryte slutar på 16:e och sista plats och därmed spelar i Division 1 nästa år, liksom att Athletic Football Club United tack vare lördagens 3-0-seger mot Åtvidaberg gör Sirius sällskap upp i allsvenskan. Halmstad säkrade på söndagen kvalplatsen genom en 2-0-seger borta mot Trelleborg.

IK Frej ligger tryggt till i tabellens ingenmansland, för närvarande på tionde plats. Det är med andra ord sin heder och en lite kreddigare tabellplacering som Täbylaget har att slåss om under sina två återstående matcher, som man kommer in i med två raka förluster i ryggen. Under september månad togs meriterande segrar mot både Varberg och Dalkurd, men efter en 1-4-förlust hemma mot Ljungskile blev det senast ett 1-2-nederlag borta mot Örgryte. På bortaplan har man också haft det betydligt tuffare än hemma på Vikingavallen, av säsongens åtta segrar så här långt har sju kommit hemma i Täby.

– Frej har bytt lite ansikte sedan i våras, då det var mycket rakt spel på Oke (Akpoveta, anfallare som flyttade till Dalkurd). De är mycket mer bollägande nu, mer passningsspelande. Vi har pratat om att vara tighta och korta i defensiven och bara bygga vidare på offensiven som vi har haft, med mycket löpförmåga och högt tempo, säger Kim Bergstrand.

I Sirius trupp saknas Lukas Jonsson och Christer Gustafsson, som båda skadade sig (i axeln respektive låret)  i matchen mot Halmstad. In kommer Gustav Thörn, Kyria Kambusi, Oscar Kindlund samt för första gången i Sirius Karim Fegrouch.

Varmt välkomna till Studan där vi tillsammans ska säkra seriesegern och stänga arenan för året på bästa sätt. Uppsala är blåsvart!

>> Köp biljetter!

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
13 Kyria Kambusi
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
17 Kingsley Sarfo
18 Jesper Arvidsson
20 Moses Ogbu
Karim Fegrouch

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch