Inför: IK Sirius – IFK Värnamo

01082021_1627809719.jpeg

På måndagskvällen klockan 19 tar Sirius herrar emot IFK Värnamo hemma på Studan när man går för sin elfte raka hemmamatch utan förlust i Superettans allt mer spännande toppstrid.

Det var en minst sagt moralhöjande seger som Sirius tog mot Mjällby borta på Strandvallen för en vecka sedan. Stefan Silvas sena 2-1-mål ledde inte bara till stort blåsvart jubel och tre sköna poäng, utan även till ett litet ryck ifrån lagen bakom och närmare lagen framför, när alla konkurrenter runt omkring tappade poäng. Med två tredjedelar av säsongen avklarade, bara tio matcher kvar att spela, är känslan god i det blåsvarta lägret inför hemmamatchen mot IFK Värnamo på måndagen klockan 19.
– Vi gjorde en bra match sist. Vi är väldigt nöjda med inställningen till matchen, det var en bra arbetsinsats och god stämning så att säga, även om vi har gjort bättre matcher. Det känns jättebra, säger Kim Bergstrand.

Efter att Assyriska inlett Superettans 21:a omgång med att bortabesegra Frej på lördagen fortsatte det med tre kryss på söndagen, bland annat för bakom Sirius jagande Syrianska hemma mot Brommapojkarna. Under måndagen spelar förutom Sirius mot Värnamo även serietvåan Östersund hemma mot Utsikten och fyran Degerfors borta mot GAIS. På tisdagen är det dags för ettan Jönköping att avsluta omgången borta mot för närvarande sjundeplacerade Varberg.

Jönköping och Östersund utgör visserligen fortsatt en suverän toppduo i tabellen, men Sirus på kvalplatsen har krupit närmare med bara sex poäng upp till de sistnämnda, och nu också ett litet hopp på tre poäng ned till Degerfors. Det är upplagt för en fantastiskt spännande höst på Studan.
– Vi tycker att vi befinner oss ungefär där vi ville vara inför säsongen, vi kunde ha tagit några poäng till men vi är med och hotar där uppe när det är tio omgångar kvar, så det är jättespännande. Vi har fått tillbaka folk, det är visserligen några borta nu men inga långtidsskador som stör, så det är en sund konkurrens och vi tål någon avstänging och skada utan allt för stora konsekvenser. Det känns som att vi hamnat i en bra position, säger Kim Bergstrand.

Elfteplacerade IFK Värnamos säsong har gått upp och ner. Efter att ha förlorat fyra raka matcher innan sommaruppehållet spelade man fyra raka utan förlust efter detsamma, med starka 1-1 mot topplagen Degerfors och Jönköping och 3-1-segrar mot såväl Assyriska som GAIS. Senast åkte man dock på något av en smäll mot AFC United hemma på Finnvedsvallen, där man låg under med 3-0 i paus innan man visserligen snyggade till siffrorna till 3-2 i slutminuterna men inte lyckades jaga ikapp de till 10 man reducerade motståndarnas försprång. Man har också också ett sådär facit mot Sirius, med totalt 13-2 i Blåsvart favör på de senaste tre mötena, efter bland annat 5-1 till Sirius på Finnvedsvallen i våras.
– De blandar och ger lite, men deras höstform har varit ganska god. De har hög kapacitet men är lite ojämna. Vi har bra resultat mot dem, men de kommer säkert att hitta på något nytt och varje match ger nya förutsättningar, så vi får se vart det tar vägen. Vi tycker i alla fall att vi är i bra slag, och det borde räcka ganska långt, säger Kim Bergstrand.

I Siriustruppen kommer både Ante Björkebaum och Christer Gustafsson tillbaka efter kortare skadefrånvaro, medan Ian Sirelius och Erik Figueroa utgår för vad som förhoppningsvis också blir en kortare tids vila, efter att den förstnämnde gått av träningen i förra veckan med smärtor i ljumsken och den sistnämnde med en stukad fot under gårdagen.
– Det verkar inte vara någon större fara med Ian, han ska börja träna igen i mitten på nästa vecka, så det är positivt, säger Kim Bergstrand.

Vi ser fram emot en fantastisk sommarkväll på Studan och uppmanar er att komma i tid och köpa biljetter i förväg via siriusfotboll.ebiljett.nu för billigare priser och minskade köer vid insläppen. Vi ses! #UppsalaärBlåsvart

>> Köp biljetter!
>> Facebookevenemang

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch