Inför: IK Sirius – IFK Värnamo

01082021_1627846098.jpeg

Efter helgens trygga bortaseger mot Syrianska är Sirius tillbaka i vinnarspåret, där nästa hinder på vägen heter IFK Värnamo. Smålänningarna står för motståndet på Studan på fredagen klockan 19 när Blåsvart spelar match nummer 23 i årets superettan. Kim Bergstrand är förhoppningsfull inför vad som väntar.

– Det känns förväntansfullt. Jag hoppas att det blir mycket folk och att vi kan fortsätta spela bra fotboll. Spelmässigt vill vi helt enkelt förstärka det vi jobbat på sista tiden, med lite extra aggressivitet. Vi var lite passiva i perioder mot Syrianska, vilket till viss del berodde på att vi ledde den matchen så pass tidigt, men jag ser gärna att vi kommer nära där vi var mot GAIS i aggressivitet i både i försvars- och anfallsspel, säger han.

Värnamo inledde årets säsong starkt men har sedan sommaren successivt halkat nedåt i den i mittenskiktet otroligt jämna tabellen. För närvarande är det en niondeplats som gäller, och faktum är att Värnamo fortfarande väntar på sin första seger efter sommaruppehållet. Senast man tog tre poäng var i 1-0-segern hemma mot Dalkurd den 2 juli. Sedan dess har man spelat sju raka matcher utan seger. Särskilt många förluster har det dock heller inte blivit, fem av de där sju matcherna har slutat oavgjort, inklusive 2-2-matchen borta mot Örgryte i måndags. Oavgjort, 0-0, blev det också när Sirius kom till Finnvedsvallen i vårens möte lagen emellan. Sedan dess har Värnamo tappat sin offensive kreatör Issam Jebali till allsvenska Elfsborg, och nu är det främst den rutinerade anfallaren Pär Cederqvist som leder offensiven med sina sju mål hittills i år.

– Värnamo är ett lag som spelar med stort självförtroende, de har ganska stor bredd på sin repertoar i både anfall och försvar. De har ett varierat spel och utvecklas och går framåt hela tiden. Det är ett välorganiserat och bra lag, och jag tycker de har klarat sig imponerande bra utan Jebali, säger Kim Bergstrand, som hoppas på en matchbild där Sirius dikterar villkoren.

– Jag hoppas att vi tar tag i taktpinnen och ser till att få spela vårat spel , som vi brukar göra på hemmaplan.

I Sirius trupp saknas Jesper Arvidsson, som väntas bli borta ytterligare 5-6 veckor med den muskelbristning i vaden som han slog upp i inhoppet mot Syrianska senast. Samtidigt är både Dragan Kapcevic och Niklas Busch Thor avstängda efter att ha dragit på sig sina tredje gula kort för året i samma match.

– Det får man räkna med så här års, vi tycker att vi har en väldigt kompetent startelva på plats ändå. Det ska vi klara av att hantera, även om vi naturligtvis vill ha alla spelare uttagningsbara, säger Kim Bergstrand.

Till fredagens match är det fri entré på Studan! Avspark alltså klockan 19:00 – men redan klockan 17:00 slår vi upp grindarna för en riktig Fotbollsfest med massor av aktiviteter för såväl stora som små innan huvudattraktionen sätter igång på planen.Vi ses!

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
13 Kyria Kambusi
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
30 Lukas Jonsson
Sherko Faiqi

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch