Inför: IK Sirius – IFK Norrköping

  • App
02082021_1627883763.jpeg

Sirius tar sig på söndagen klockan 15.00 an IFK Norrköping hemma på Studenternas, och är ute efter att replikera insatsen från bortamötet tidigare i sommar.

>> Truppen mot IFK Norrköping
>> Publikinformation: Sirius – Norrköping
>> TV | NBT hoppas på repris mot Norrköping
>> Köp biljetter

Sirius kommer efter två raka bortamatcher äntligen hem till Studenternas igen på söndagen, då man tar emot IFK Norrköping i allsvenskans 20:e omgång, med avspark klockan 15.00.

Man tar sig an matchen med en tung 4-0-förlust borta mot Djurgården i ryggen, en match där en tidig utvisning ställde till det för Blåsvart som inte lyckades stå emot serieledarna.

– Vi hade kanske haft svårt att vinna ändå, men vi kunde ha gjort det betydligt bättre i första halvlek. Vi stängde ytorna klart bättre i andra, men då var matchen tyvärr redan över, säger Mirza Jelecak.

Nu ska Blåsvart studsa tillbaka mot IFK Norrköping. ”Peking” har blandat och gett den här säsongen och befinner sig just nu på en sjundeplats i tabellen, men på sistone har man hittat formen. 3-0 hemma mot Östersund och 0-0 borta mot IFK Göteborg följdes upp med 2-0 hemma mot Elfsborg förra söndagen.

Man spelade också match så sent som i torsdags, men Europa League-kvalet mot israeliska Hapoel Beer Sheva gick inte Norrköpings väg. Efter 1-1 hemma på Östgötaporten förra veckan blev det förlust 3-1 på bortaplan och därmed inget fortsatt Europaspel.

– Norrköping är ett bra lag, och jag tycker de har varit bättre nu på slutet än när vi mötte dem sist, deras form är på uppåtgående. Vi tror vi har en bra chans, men vi måste upp i bättre nivå, det är lite upp till oss själva, säger Mirza Jelecak.

– Vi måste börja med att vara duktiga på att stänga ner de ytor som de vill komma åt, och sedan försöka ha ett varierat anfallsspel med både längre bollinnehav och snabba attacker. Men till att börja med måste vi bli bättre på att försvara vårt mål.

Allt det där klaffade i det senaste mötet lagen emellan, nämligen i Sirius första match efter sommaruppehållet, då Blåsvart besegrade östgötarna med 1-0 på bortaplan efter Philip Haglunds sena avgörande. Nu är man ute efter en repris på söndagen.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch