Inför: IK Sirius – IFK Norrköping

  • App
01082021_1627858583.jpeg

Sirius möter på lördagen klockan 16.00 IFK Norrköping hemma på Studenternas i allsvenskans 24:e omgång.

>> Truppen mot IFK Norrköping
>> Publikinfomation: Sirius – Norrköping

Efter den snöpliga förlusten mot Östersund åkte Sirius i tisdags till Örebro och förde spelet under stora delar av matchen mot ÖSK, en match som till slut slutade 0-0. Många pusselbitar har fallit på plats, men än skulle målen framåt behöva bli fler.

– Vi är tillfreds med vårt försvarsspel och hade även ett bra passningsspel mot Örebro, men vi är inte tillräckligt villiga att varken springa eller passa i djupled. Där måste vi hota mer, säger Kim Bergstrand.

På lördagen klockan 16.00 väntar en tuff utmaning för Blåsvart då man tar sig an guldjagande serietvåan IFK Norrköping hemma på Studan.

– För oss handlar det om att bygga vidare på det vi gjort under de senaste veckorna. Vi har ett bra kollektivt försvarsspel och är väldigt svåra att komma till målchanser mot. Sedan måste vi utveckla vårt djupledsspel, säger Kim Bergstrand.

>> Köp biljetter

 

Tack vare nyliga segrar mot toppkonkurrenterna AIK och senast Malmö FF hemma på Östgötaporten är IFK Norrköping nu den främsta, och kanske enda kvarvarande utmanaren till serieledande AIK om SM-guldet. ”Peking” har nu åtta matcher utan förlust bakom sig.

– Norrköping är det mest formtoppade laget i serien just nu. De har ett stort självförtroende och är väldigt välorganiserade, samtidigt som de har en väldig snabbhet och bollskicklighet, säger Kim Bergstrand.

Norrköping saknar på lördagen avstängde skyttekungen Kalle Holmberg, men spelare som Andreas Johansson, Simon Thern och Jordan Larsson utgör ändå ett mycket meriterat bortalag.

Senast lagen möttes i våras blev det en tät tillställning på Östgötaporten som Norrköping till slut kunde vinna med 1-0, och likadant slutade matchen på Studan förra hösten. Fjolårets bortamöte vann Sirius med 2-0.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch