Inför: IK Sirius – IFK Göteborg

  • App
01082021_1627851042.jpeg

Efter den minst sagt lyckade premiären borta mot Djurgården är det imorgon söndag dags för Blåsvart att spela sin första match hemma på Studan i årets allsvenska. Klockan 17.30 är det avspark mot IFK Göteborg.

2–0 blev segersiffrorna i premiären efter Kingsley Sarfos stora uppvisning. Kim Bergstrand ser mycket man kan ta med sig därifrån och vidare in i de 29 återstående allsvenska omgångarna.

– Vi gör en hel del bra saker i både försvars- och anfallsspel, och det är mycket vi är nöjda med. Det fanns naturligtvis grejer vi kan göra bättre och lära oss av, men för att vara första matchen i den här serien gör vi det bra, mot ett bra lag och inför ett stort tryck. Vi lärde oss mycket.

I veckan har Blåsvart gjort säsongens första träningar på gräs för att förbereda sig för söndagen. En lite vårtung matta på Studan ger andra förutsättningar än den blixtsnabba plasten på Tele2 Arena, men Sirius vet vad man har framför sig.

– Det blir en annan typ av fotboll eftersom det är gräs och vi möter ett lag som är väldigt tydliga i sitt sätt att spela fotboll och är fysiskt starka. Men om vi fortsätter att ha ett stort Siriusmärke på bröstet och även ger våra individualister utrymme att glänsa så har vi goda chanser att kunna störa även Göteborg, säger Kim Bergstrand.

FULLSATT PÅ STUDAN

På Studan blir det fullsatt när allsvenskan återvänder till Uppsala för första gången på 43 år. Samtliga hemmasektioner är utsålda. Återstår gör endast en del av IFK-supportrarnas 1 450 platser på bortasektionen, men även där väntas det bli i stort sett fullt.

>> Söndagens match utsåld

>> Publikinformation: Kom i tid idag

Inte på plats? Se matchen via C More! Använd denna länk så stöttar du Sirius ekonomiskt.

MOTSTÅNDARNA

Tränaren Jörgen Lennartssons ”Blåvitt” slutade fyra i fjolårets allsvenska, och inledde årets säsong med att åka ur Svenska Cupen i kvartsfinalen mot IFK Norrköping. Inför årets säsong har truppen förstärkts med bland andra amerikanske landslagsmannen Mix Diskerud och norske mittfältstalangen Henrik Björdal.

Allsvenskan inledde IFK med att spela 1–1 borta mot regerande svenska mästarna Malmö FF, efter att Mikael Boman gett de blåvita ledningen på hörna tidigt i matchen. Den kraftfulle anfallaren var en av målskyttarna även i 2–2-matchen mot Sirius i Svenska Cupen för drygt en månad sedan, i matchen där Blåsvart hämtade upp ett tvåmålsunderläge på Bravida Arena. Sirius har en del erfarenheter att ta med sig från den matchen.

– Det fysiska spelet, men också att om vi genomför vår idé på ett bra sätt så får de det jobbigt mot oss. De kommer att spela mycket på omställningar, så det gäller att ha koll på det naturligtvis, säger Kim Bergstrand.

TIDIGARE MÖTEN

Förutom den oavgjorda cupmatchen i mars och cupkvartsfinalen 2014 då Blåsvart vann med 1–0 på Ullevi har Sirius och IFK Göteborg inte mötts i tävlingsmatcher särskilt ofta. Under Sirius senaste allsvenska sejour, 1973-74, saknades göteborgarna i landets högsta serie efter att ha åkt ur 1970. 1969 däremot vann IFK guld, samma år som Sirius gjorde sin debutsäsong i allsvenskan. Då vann Blåvitt båda mötena, 1–0 på Studan tidigt på säsongen och 6–3 i säsongens avslutande match i Göteborg.

LÄGET I TRUPPEN

Sirius kommer till matchen med samma 18-mannatrupp som i premiären.

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Daniel Jarl
6 Johan Eiswohld
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
14 Ian Sirelius
17 Kingsley Sarfo
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
22 Stefano Vecchia
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
90 Moses Ogbu

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch