Inför: IK Sirius – IFK Göteborg

02082021_1627870570.jpeg

Sirius tar sig på lördagen klockan 16.00 an IFK Göteborg hemma på Studenternas i sin fjärde hemmamatch för säsongen. Det är ett revanschsuget Blåsvart som siktar in sig på att studsa tillbaka mot Blåvitt.

>> Truppen mot IFK Göteborg
>> Publikinformation: Sirius – Göteborg
>> Köp biljetter

Efter en spelmässigt stark inledning på säsongen fick Sirius det inte att stämma när man förra helgen tog emot Elfsborg hemma på Studan. Trots en fin start med ett tidigt ledningsmål rann det sedan iväg åt andra hållet för Blåsvart, som nu har haft en vecka för rannsakan av 4-2-förlusten inför lördagens match mot IFK Göteborg.

– För första gången på ett tag har vi haft en hel träningsvecka, mellan Malmö, Falkenberg och Elfsborg gick det inte att få in så mycket. Det var uppenbart att Elfsborg var betydligt bättre på att skydda sitt straffområde än vi vårt, så dels har vi försökt skapa en medvetenhet hos spelarna och sedan har vi utifrån hur Blåvitt spelar funderingar kring hur vi kan få bukt med deras bra sidor och utnyttja deras dåliga sidor, säger Henrik Rydström.

IFK Göteborg kommer till Studenternas med en imponerande 3-0-seger hemma mot IFK Göteborg i ryggen. På hemmaplan har man dessutom besegrat Elfsborg och Helsingborg och står på tre raka segrar, med nio gjorda mål. 17-årige anfallstalangen Benjamin Nygren är den yngste i ett ungt lag som hemma på Ullevi forsat genom motståndet.

– Det har svängt lite för dem, de fick stryk mot AFC i premiären men efter det har de fått en psykologisk boost när de gjort tre bra matcher på hemmaplan. Det är ett frejdigt spelande lag, det finns en kvickhet och lekfullhet i deras anfallsspel. Det är deras stryka, de har varit duktiga på att kontra mot motståndare och fått fast dem med sitt presspel, säger Henrik Rydström.

På bortaplan har det dock bara blivit en poäng för IFK Göteborg, genom ett kryss mot Kalmar och förluster mot AFC och Djurgården.

– De har sett lite annorlunda ut hemma och borta, mot Kalmar var de väldigt låga och bevakande, så vi får se vilken matchplan de väljer mot oss, säger Henrik Rydström.

Fjolåret bjöd på två otroliga matcher Blåsvart och Blåvitt emellan. Efter att ha hamnat i 2-0-underläge hemma på Studan vände Sirius och vann med 3-2, och bara ett par veckor senare upprepades exakt samma sak i bortamatchen på Gamla Ullevi. Det är med andra ord upplagt för dramatik när dessa lag möts.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch