Inför: IK Sirius – IFK Göteborg

  • App
01082021_1627857967.jpeg

Sirius tar sig på söndagen klockan 17.30 an IFK Göteborg hemma på Studan, och hoppas kunna göra segern mot BP senast till början på en positiv trend.

>> Köp biljetter
>> Truppen mot IFK Göteborg

>> Publikinfomation: Sirius – IFK Göteborg
>> TV | Åhman Persson taggad inför debuten

Borta mot Brommapojkarna förra helgen kom en efterlängtad och ack så viktig 1-0-seger efter Jesper Arvidssons eleganta frisparksmål, och det gav utöver de tre poängen även ett visst andrum för Blåsvart.

– Det har förstås fått alla att må lite bättre, elitidrott går ut på att vinna och vi hade inte gjort det på ett tag. Det bygger upp ett självförtroende och ger lite glädje i saker och ting, så det var väldigt skönt och välbehövligt, säger Kim Bergstrand.

– Vi gjorde en helt okej insats. Jag tycker vi var ganska stabila i vårt försvarsspel, vi släppte inte till så många målchanser och när vi sedan tog ledningen var vi också kyliga och kunde spela av matchen på ett ganska tryggt sätt.

Idag väntar IFK Göteborg hemma på Studan, en motståndare som liksom BP finns någorlunda inom räckhåll i den allsvenska tabellen. En ny trepoängare vore förstås oerhört betydelsefull inför fortsättningen.

– Det enda sättet för oss att ta oss ur detta är att vinna fotbollsmatcher. Idag kommer vi att behöva insatsen vi gjorde mot BP och lite till, och det är vi fullt kapabla att prestera, säger Kim Bergstrand.

IFK Göteborg parkerar på en tolfte plats i den allsvenska tabellen, och har gått lite upp och ner under seriens första halva. Tillbaka efter sommaruppehållet föll man med 3-1 hemma mot Kalmar, lagets femte raka match utan seger (fyra förluster, en oavgjord). Senast lyckades man dock precis som Sirius bryta trenden och besegrade Örebro SK med 2-0 på bortaplan.

– De bygger någonting nytt och spelar lite annorlunda nu än de har gjort under de senaste 40 åren. De har inte varit så jämna över tid, men jag tycker att Poya (Asbaghi, tränaren) börjar få ordning på det och de ser tryggare och tryggare ut. Framför allt har de fortfarande många duktiga fotbollsspelare, säger Kim Bergstrand.

Under sommaren har flera tongivande spelare försvunnit från ”Blåvitt”. Målvakten Pontus Dahlberg, lagkaptenen Sebastian Eriksson och mittfältaren Mix Diskerud har alla flyttat utomlands. Kvar i laget finns trots det namn som Tobias Hysén och Emil Salomonsson. Lagets bäste målskytt är islänningen Elías Már Ómarsson på fem mål.

Sirius hade svårt för IFK Göteborg i fjol, och föll med 2-0 hemma och 4-0 borta. När lagen möttes senast, i Svenska Cupen i våras, stod dock Blåsvart för en stark insats i en match som slutade 2-2 på Löten.

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch