Inför: IK Sirius – IFK Göteborg

  • App
01082021_1627855989.jpeg

Sirius avslutar på söndagen klockan 17.00 Svenska Cupens gruppspel mot IFK Göteborg hemma på Löten, fortfarande med chans på avancemang.

>> Truppen mot IFK Göteborg
>> Köp biljetter

Efter att ha inlett Svenska Cupens gruppspel med 1-1 i en jämn match hemma mot Öster var Sirius inte alls nöjda med förra helgens 2-1-förlust borta mot Varbergs BoIS, där det mesta gick fel under den andra halvleken. Efter en träningsvecka där man haft tid att begrunda och analysera är målet nu att hitta en jämnare nivå matchen igenom på söndagen.

– Jag tycker vi har gjort en bra träningsvecka, och har fått tillbaka lite folk så det blir lättare att träna. Vi försöker som vanligt lära av det vi gjorde mindre bra mot Varberg och även förstärka de delar som faktiskt var bra. Vi hoppas att vi kan sitta ihop lite bättre under längre tid, det är det som är målet med matchen, säger Kim Bergstrand.

På andra sidan i gruppspelets tredje och sista match står IFK Göteborg. ”Blåvitt” inledde cupen med att efter lite om och men besegra Varberg med 1-0 på hemmaplan innan man precis som Blåsvart spelade 1-1 hemma mot Öster.

På planen är det ett till stora delar nytt lag Sirius ställs mot jämfört med det man besegrades av gånger två i fjolårets allsvenska. Under nye, Uppsalabördige tränaren Poya Asbaghi har göteborgarna inför årets säsong byggt om en hel del i såväl spelartrupp som spelsätt.

– Det är ett bra lag som spelade bra mot Öster. Vi har en ganska tydlig bild av hur de spelar, Poya står för det vi trodde att han skulle stå för och jag tycker att de har hunnit ganska långt på den här tiden, säger Kim Bergstrand.

För IFK, som står på fyra poäng efter två matcher, räcker en seger för att garantera en förstaplats i gruppen och avancemang till kvartsfinalen. För Sirius del finns den chansen också kvar, men då krävs förutom en blåsvart seger också att Öster och Varberg spelar oavgjort i gruppens andra match, vilket i sin tur skulle leda till en målskillnadsaffär mellan Sirius och Varberg om förstaplatsen.

Ett eventuellt avancemang är dock inget som Sirius fokuserat på under veckan.

– Det har vi faktiskt inte ens pratat om. Vi har pratat jättemycket om att vi vill känna att vi oavsett resultat har fått ut mer av vårt eget spel både offensivt och defensivt än tidigare, säger Kim Bergstrand.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch