Inför: IK Sirius – IF Elfsborg

  • App
01082021_1627852717.jpeg

Sirius möter på söndagen IF Elfsborg hemma på Studan i allsvenskans åttonde omgång, med avspark klockan 17.30.

Efter ett par mycket matchtäta veckor fick Sirius efter förra fredagens oavgjorda match borta mot BK Häcken hela nio dagars välbehövlig vila innan man på söndagen tar sig an IF Elfsborg. Klockan 17.30 är det avspark hemma på Studan.

Matchen mot Häcken bjöd på lite av varje, med ett Sirius som kom helt fel in i matchen och släppte in två mål man inte var helt nöjda med, men samtidigt kom tillbaka två gånger om och dominerade stora delar av den andra halvleken ordentligt. Kvitteringen till 2-2 kom precis som i matchen mot Jönköping dessförinnan i de absoluta slutminuterna, och den meriterande bortapoäng Blåsvart tog var helt och hållet välförtjänt. Efter en ledig helg och hel träningsvecka tittar man nu framåt.

– Vi har inte lagt enormt mycket energi på att analysera den matchen rent taktiskt, utan främst konstaterat att vi gjorde en väldigt stark match rent karaktärsmässigt och förstärkt det under veckan. Men vi kan konstatera att slarvar man blir man straffad, säger Kim Bergstrand.

Sittplatsbiljetterna till matchen är slutsålda, men det finns gott om ståplatser att tillgå. Köp dina biljetter i förväg på siriusfotboll.ebiljett.nu för ett billigare pris och minskade köer. Vi ses på Studan!

>> Köp biljetter här!

MOTSTÅNDARNA
IF Elfsborg har allt sedan SM-guldet 2006 varit ett av allsvenskans stabilaste topplag. Senaste guldet kom 2012, och i fjol blev det en femteplats. I år har det börjat något knackigare. Det blev visserligen seger med 5-1 i premiären mot Kalmar FF, men sedan dess har det bara blivit trepoängare till, och med åtta poäng på kontot var det en elfteplats som gällde efter sju omgångar. Efter en minst sagt svängig match mot Östersunds FK, där Elfsborg ledde med 2-0, tappade till 2-4 i slutminuterna för att sedan kvittera till 4-4 med två mål på tilläggstid, blev det senast i måndags förlust med 2-1 mot serieledande Malmö FF hemma på Borås Arena.

I Elfsborgs lag finns kanske framför allt många skickliga offensiva spelare. Inför säsongen kom Östersunds ytter Alex Dyer in i laget, och sedan tidigare finns Simon Lundevall på den positionen. Han är lagets bäste framspelare såhär långt med tre passningspoäng, medan anfallsduon Per Frick och Viktor Prodell delar på ledningen i den interna skytteligan med tre mål vardera.

– Det är ett offensivt starkt lag, som till sitt tidigare passningsorienterade spel lagt en del rakare inslag. De spelar 4-4-2 och lite rakare än tidigare, men är fortfarande väldigt passningsskickliga, säger Kim Bergstrand om söndagens motståndare.

TIDIGARE MÖTEN33783437164_9b4fd13329_m
Sirius och Elfsborg har mötts flera gånger på senare år, då i Svenska Cupen, där man stötte på varandra tre år i rad. Sirius vann med 2-1 i gruppspelet 2013, medan Elfsborg vann både i semifinalen 2014 (4-1) och i gruppspelet 2015 (4-0). I allsvenska sammanhang har man mötts sex gånger, och där är den inbördes statistiken helt jämn, med fyra gånger oavgjort och en seger vardera under säsongerna 1969, -73 och -74.

LÄGET I TRUPPEN
I Sirius trupp står det klart att Ante Björkebaum saknas efter på grund av den lårskada han ådrog sig i matchen mot BK Häcken. Saknas gör även Jesper Arvidsson, som var avstängd senast men nu vilar på grund av en skadekänning även han. In i truppen kommer Diego Montiel.

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Daniel Jarl
6 Johan Eiswohld
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
19 Christer Gustafsson
20 Diego Montiel
23 Philip Haglund
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
90 Moses Ogbu

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch