Inför IK Sirius - IF Elfsborg

1500x1000_EBILJETT_ife

Efter två raka bortamatcher och två raka kryss väntar årets tredje hemmamatch då IF Elfsborg kommer på besök. Boråslaget kommer till Uppsala med fyra raka trepoängare i ryggen. Blåsvart jagar fortsatt sin första vinst i årets serie, laget har hittills noterats för fem oavgjorda matcher och en förlust. 

Sirius

Jakob Voelkerling Persson om:
– Det täta matchandet.
– Sina positionsbyten.
– IF Elfsborg som motståndare.
– Publikstödet på Studan.

 

Huvudtränare Christer Mattiasson

Tredje matchen på nio dagar – vad tar vi med oss från de senaste två omgångarna?
– Det är alltid tufft att spela tre matcher på kort tid då spelarna inte är riktig vana med den typen av spelschema. För oss som planerar tränings- och matchmiljön handlar mycket om att göra spelarna fräscha till den tredje matchen. Från de två senaste matcherna tar vi med oss att vi jobbar hårt för varandra och att vi tillsammans gör allt för att försöka ta den första vinsten inom kort.

Motståndarna gjorde sex mål senast, vad blir nyckeln för att stoppa deras offensiv?
– Det kommer bli viktig att ha koll på Elfsborgs spelvändningar och deras omställningar. Vi vet att det ett tufft motstånd som vi ställs mot idag och vi måste vara påkopplade från start för att ta tre poäng. Sedan behöver vi äga och kontrollera bollen väldigt mycket, det kommer också att vara en viktig punkt.

Hur ser tillgängligheten ut?
– Utöver de långtidsskadade missar även Kristopher Da Graca och Patrick Nwadike den här matchen. I övrigt är samtliga spelare uttagningsbara.

Måljakten

Bidra med en valfri summa varje gång Blåsvart gör mål.

>> Till måljakten.

TV-sändning

Matchen sänds på discovery+. Har du inte möjlighet att se matchen på plats kan du registrera ett konto via länken här nedan. För varje nyteckning får Sirius en del av intäkterna.

>> Till discovery+

Biljetter

>> Här hittar du biljetter.

Motståndet

Efter den inledande förlusten mot de regerande mästarna BK Häcken har Boråslaget IF Elfsborg varit obesegrade. De har tagit fyra raka trepoängare inför mötet med Sirius. Senast låg de under med 0-1 i paus hemma mot Halmstads BK, men stod sedan för en imponerande upphämtning och vann matchen med 6-1. Lagets bästa målskytt är Jacob Ondrejka som hittills har noterats för fyra mål på de inledande omgångarna.

Elfsborgs senaste matcher:
IF Elfsborg – Halmstads BK: 6-1
Mjällby AIF – IF Elfsborg: 0-1
Degerfors IF Elfsborg:1-2:

>> Till Elfsborgs hemsida

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch