Inför IK Sirius – IF Elfsborg

02082021_1627887807.jpeg

Sirius tar emot Elfsborg på Studenternas i den sista hemmamatchen innan EM-uppehållet. Matchen startar kl. 18:30, imorgon, onsdag. En timme innan dess startar även Försnack Sirius på vår YouTube-kanal.

Sirius förlorade senast mot Hammarby på Tele2 Arena. Matchen blev årets första nollpoängare i Allsvenskan. Glädjeämnena från den matchen var målproduktionen, Jacob Ortmark satte sitt andra mål för säsongen och en debuterande Ekin Bulut, som hoppade in i slutminuterna, gjorde mål direkt i sin allsvenska debut. Innan mötet med Hammarby hade Blåsvart hunnit med två vinster och två kryss under de inledande matcherna av Allsvenskan. Nu väntar fjolårets tabelltvåa Elfsborg på Studan.

Sirius
Huvudtränare Daniel Bäckström delar med sig av sina tankar inför matchen:

Andra matchen på fem dagar, hur har ni laddat om sedan förlusten senast mot Hammarby?
– Vi var varken nöjda med prestationen eller resultatet i matchen mot Hammarby. En stor del av arbetet sedan dess har handlat om att samla upp intrycken därifrån och sammanfatta vad vi kan lära oss och därefter ta sikte på matchen mot Elfsborg. Det är skönt att det blir en ny match så pass snabbt, i och med att vi nu spelar på en onsdag, med tanke på helgen som var. 

Hur är statusen i truppen, något nytt sedan senaste matchen?
– Marcus Mathisen är tillgänglig igen efter sin fotskada. Patrick Nwadike är dessvärre tillbaka på frånvarolistan då han fick en känning i låret i samband med gårdagens träning. I övrigt är samma spelare som sist uttagningsbara till morgondagens match.

Vad tänker du kring motståndet som väntar imorgon?
– Jag förväntar mig en bra fotbollsmatch mellan två lag som vill spela med hög intensitet. Elfsborg är tydliga i sitt sätt att spela, och jag förväntar mig en fysisk match där vi kommer behöva vara uppskruvade till max för att hantera motståndet. 

Motståndarna
IF Elfsborg hade en stark säsong i fjol och slutade på en andraplats i tabellen. I år har klubben inlett med två vinster, ett kryss och två förluster och ligger därmed en poäng bakom Sirius. Förra årets möten mellan lagen slutade med två oavgjorda resultat, 3-3 på Borås Arena och 1-1 på Studenternas.

Elfsborgs senaste resultat:
IF Elfsborg – Mjällby AIF: 1-0
AIK – IF Elfsborg: 1-0
IF Elfsborg – Kalmar FF: 2-2

Tabellen
>> Till tabellen på allsvenskan.se

Försnack Sirius – 17:30
En timme innan matchen startar kan du se en livesänd studio från Studenternas. Där kan du interagera i chatten, delta i omröstningar, och ladda upp inför matchen.

>> Till Försnack Sirius.

Hjärtebiljett
Köp en fiktiv biljett till matchen. Varje Hjärtebiljett kostar 50 kronor.

>> Klicka här för att köpa en hjärtebiljett till matchen.

Måljakten
Bidra med en valfri summa varje gång Blåsvart gör mål.

>> Till måljakten.

TV-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.

>> Se matchen på discovery+

Håll koll på våra matcher
Lägg till alla matcher i dina kalender genom att klicka på Sirius på allsvenskan.se.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch