Inför: IK Sirius – IF Elfsborg

  • App
02082021_1627870524.jpeg

Sirius möter på lördagen Elfsborg hemma på Studenternas i sin tredje hemmamatch för den allsvenska säsongen, med avspark klockan 16.00.

>> Köp biljetter
>> Truppen mot IF Elfsborg
>> Publikinformation: Sirius – Elfsborg

Sirius åkte i onsdags till Falkenberg för vad som kom att bli en tät kamp mot de allsvenska nykomlingarna. Till slut åkte man hem från Halland med en poäng efter en 0-0-match där Blåsvart försvarade sig väl mot hemmalagets fasta situationer, men inte riktigt fick igång sitt eget spel.

– Vi försvarade oss gediget, de skapar nästan ingenting från öppet spel även om de har något läge på kontringar och fasta situationer. Offensivt är vi inte tillräckligt tydliga i att göra oss spelbara, förutom under kortare perioder. Sista kvarten är godkänd, då är vi bra och man hade önskat att vi haft längre sådana perioder för då hade vi förhoppningsvis kunnat såra dem ännu mer, säger Mirza Jelecak.

I det täta allsvenska spelschemat är det nu redan på lördagen dags för nästa utmaning, då formstarka Elfsborg kommer på besök till Studan. Efter ett tufft fjolår där man slutade på 12:e plats i allsvenskan har boråsarna inlett årets säsong på ett betydligt mer lovande sätt.

Efter ett inledande kryss mot Hammarby åkte man visserligen på en 3-0-förlust mot IFK Göteborg, men därefter har Jimmy Thelin i början på sin andra säsong på tränarposten fått bättre fart på Elfsborg, med seger hemma mot Sundsvall, en poäng borta mot Östersund och senast en 4-0-ledning hemma mot Örebro som till slut ledde till en 4-2-seger.

– Det blir en tuff uppgift. Elfsborg är bättre än i fjol, har tagit in många nya spelare och har en bra tränare. Det Thelin gjorde i J-Södra ser man nu i Elfsborg, men med mer fart. De kan hålla i bollen, men vill spela mycket vertikalt och har mycket skicklighet där framme, säger Mirza Jelecak.

Pawel Cibicki, Jonathan Levi och Kevin Kabran är tre profilerade offensiva spelare som förstärkt Elfsborg inför årets säsong.

– Vi ser svagheter hos Elfsborg som vi vill utnyttja, men vi ska främst spela vår fotboll, växla mycket korridorer och ha possession med progression som vi kallar det. Vi kan byta kant och spela runt men när det väl är dags att gå i djupled då ska det vara tryck. Vi vill visa att det är vår hemmaplan, att här är det vi som bestämmer. Även om vi förlorade mot Malmö tyckte vi att vi stod upp och visade det då, att det här är vår borg, säger Mirza Jelecak.

Sirius har haft god hand med Elfsborg sedan den allsvenska återkomsten, och står på fyra raka segrar. I fjol vände man ett 0-2-underläge till seger 4-2 hemma på Studan under hösten efter en 1-0-seger på bortaplan i början av april.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch