Inför: IK Sirius – IF Elfsborg

  • App
01082021_1627858619.jpeg

Sirius tar på lördagen emot Elfsborg hemma på Studenternas i allsvenskans 25:e omgång, med avspark klockan 14.00. Ett formstarkt Blåsvart hoppas få igång anfallsspelet ordentligt när tre viktiga poäng står på spel.

>> Truppen mot IF Elfsborg
>> Publikinformation: Sirius – Elfsborg
>> Köp biljetter

Det är ett uppenbart svårslaget Sirius som på lördagen ger sig in i hemmamatchen mot Elfsborg, som markerar slutet på en tät matchperiod innan säsongens sista landslagsuppehåll väntar. Fyra tuffa matcher på tretton dagar resulterade i tre kryss och en övertidsförlust, och även om poängskörden kunde varit större är Blåsvart allt mer tillfreds med sina insatser.

– Vi har en bra stabilitet. Vi har mött fyra riktigt bra lag på kort tid och alla matcher har i stort sett varit helt jämna. Av tolv möjliga poäng hade man kanske velat ha åtminstone sex av den anledningen, det har blivit skral utdelning på prestationerna. Men kan vi hålla i de här prestationerna över tid borde det börja ramla in tre poäng, säger Thomas Lagerlöf.

Framför allt har försvarsspelet satt sig. Nu återstå att också öka på målskörden framåt.

– Vi har börjat sätta embryon till lite rappare löpningar i djupled och att få in mer folk in i boxen. Kan vi höja det lite till utan att tappa det andra vi gjort bra finns det alla möjligheter att göra det ännu bättre framöver, säger Thomas Lagerlöf.

Lördagens motståndare är alltså IF Elfsborg, som efter många år som stabilt allsvenskt topplag haft det tyngre under de två senaste säsongerna. Under nye tränaren Jimmy Thelin fick man en trög start på årets säsong, 1-0-förlusten hemma mot Sirius i den tredje omgången var boråsarnas tredje raka, och säsongen sedan dess har gått i vågor. Trots den svit på fem raka matcher utan förlust som bröts i och med 0-3 hemma mot Häcken i måndags riskerar man fortsatt att dras ned i striden kring kvalstrecket under slutomgångarna vid en eventuell förlust på Studenternas.

Topparna har dock varit högre på senare tid, inte minst i 1-0-segern borta mot Hammarby för en och en halv vecka sedan. Under sommaren förstärktes den redan namnkuniga offensiven med meriterade anfallaren Chinedu Obasi, som gjort två mål på sju matcher så här långt, men poängbäst är fortfarande avige yttern Simon Lundevall som står noterad för fem mål och fem assist i årets allsvenska.

– Det är en tuff match mot ett lag med väldigt mycket bra fotbollsspelare. De har haft en tung period ett tag men studsat upp på sistone, och precis som vi börjar de få ihop saker och ting, säger Thomas Lagerlöf.

– Det är ganska mycket som är sig likt från tidigare år, de spelar fortfarande med höga ytterbackar och använder mycket mittfältare i uppspelsfasen, kommer in med mycket folk i mellanytan. De har ett bra passningsspel över i stort sett hela planen.

Sirius har ett starkt facit mot Elfsborg med tre raka segrar sedan det allsvenska avancemanget, på Studenternas förra våren med hela 4-1.  Vi ses på Studan imorgon och går för en repris i säsongens tredje sista hemmamatch!

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch