Inför: IK Sirius – IF Brommapojkarna

01082021_1627805024.jpeg

Ska mönstret som gällt så här långt under säsongen fortsätta så lär det bli seger för Sirius herrar när man imorgon lördag kl 16 tar emot Brommapojkarna hemma på Studan. I säsongens tre första seriematcher har det nämligen varit kryss borta och seger hemma som har gällt för Blåsvart. 0-0 i två tuffa bortamatcher mot Syrianska och Frej åtskiljdes av den fantastiska 3-0-segern hemma mot Utsikten, och i årets andra hemmamatch är det nu dags att försöka upprepa den insatsen. Bra förutsättningar lär det i alla fall bli på Studan, nu när våren är här på allvar och Studans gräsmatta är ordentligt grön. Men för att finna en bra träningsyta för att förbereda sig inför matchen blev Sirius i veckan tvungna att åka några mil eftersom träningsplanen på Löten ännu inte håller måttet.
– Det fanns en bra gräsplan i Väsby, så vi gjorde två bra pass där i vecklan. Det är lite jobbigt med de skador vi åkte på i senaste matchen, vi får ingen riktig rytm i det hela, men vi gjorde ändå en bra andra halvlek sist mot Frej och har tagit med oss den, säger Kim Bergstrand.

Mötet på Studan är en av hela fem Superettanmatcher som går av stapeln under lördagen när seriens fjärde omgång sätts igång. Serietabellenefter har förstås efter tre omgångar ännu inte riktigt satt sig, men vissa saker är ändå värda att notera. Bara ett lag, Jönköping, har tagit full pott så här långt med nio poäng, medan Ängelholm finns i den andra änden ensamma på noll. Ytterligare tre lag bakom Jönköping, däribland Sirius, har ännu inte förlorat, och tillsammans med Assyriska är Sirius det enda lag som ännu inte släppt in något mål. Morgondagens motståndare för Blåsvart, Brommapojkarna, ligger näst sist i tabellen på en poäng.

I fjol gjorde Brommapojkarna sin andra raka säsong i Allsvenskan, men där fick man det tufft. Det blev bara 12 poäng under säsongen och en solklar sistaplats, och nu är det återigen dags för talangfabriken från västra Stockholm att starta om i Superettan. Med en sedvanligt ung och talangfull spelartrupp är det ingen tvekan om att där finns potential, även om starten på årets säsong inte varit någon succé. Men 1-0-förluster mot Östersund och Ljungskile, som man inledde säsongen med, är förstås ingen katastrof, och i sin senaste match mot AFC United var man bara minuter ifrån att knipa sin första seger för året men åkte på en kvittering på tilläggstid och fick nöja sig med 1-1 och en poäng. Det var heller inte alls längesedan Sirius och Brommapojkarna senast möttes. Knappt två månader har gått sedan Blåsvart besegrade BP med 3-1 borta på Grimsta IP, och den hoppas man förstås kunna upprepa på Studan imorgon.
– BP går stadigt framåt och har en stark centrallinje framför allt. De har en hel del klass, och de yngre spelarna kommer bara att bli bättre och bättre. De är bollskickliga och påminner lite om Syrianska, så det gäller att vi får tag i bollen, säger Kim Bergstrand, som tycker att poängskörden är något missvisande.
– De har haft det lite jobbigt poängmässigt, men hade en tuff bortamatch mot Ljungskile och mot AFC sist gjorde de en bra match och borde ha fått med sig mer.

Efter att Sirius matchtrupp sett likadan ut i de tre inledande matcherna sker ett flertal förändringar till lördagens match, både roliga och mindre roliga sådana. Hel tre spelare, Andreas Eriksson, Kalle Larson och Niklas Busch Thor, tvingades gå av skadade i matchen mot Frej, och ingen av dessa kommer till spel mot BP.
– Ante Eriksson är den det ser bäst ut för av de tre, förhoppningsvis ska han kunna vara med och bidra i någon form till nästa match på onsdag. Kalle var på magnetröntgen igår och där väntar vi på svar. De har muskelskador som alltid är lite osäkra, medan Niklas åkte på en ren våldsskada. Inget är brutet i foten men det tar ett tag för det att bli bra och han har fortfarande väldigt ont, säger Kim Bergstrand.

In i truppen kommer dock glädjande nog två spelare som tidigare varit skadade. Daniel Ahonen har blivit av med de hälproblem som hämmat honom under våren och Ante Björkebaum, som spelade 45 minuter i U21-matchen mot BP i tisdags, är nu efter nästan två års frånvaro på grund av två korsbandsskador äntligen redo för spel igen. Det kan bli Superettandebut för honom på Studan imorgon.
– Det är fantastiskt roligt att han är med igen, även om han inte har mer än ett kortare inhopp i kroppen. Han har inte spelat match på två år så det gäller att ha lite tålamod, det kommer ta ett tag innan han är i toppslag, säger Kim Bergstrand.

>> Köp biljetter
>> Läs mer: Ante Björkebaum äntligen tillbaka
>> Facebookevenemang

Trupp
1 Andreas Andersson
4 Oscar Pehrsson
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
11 Jonathan Lundbäck
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch