Inför: IK Sirius – IF Brommapojkarna

  • App
01082021_1627858689.jpeg

På söndagskvällen klockan 17.30 sparkar Sirius igång sin näst sista hemmamatch för året. Mot BP på Studan kan Blåsvart näst intill säkra den allsvenska platsen 2019.

>> Truppen mot IF Brommapojkarna
>> Publikinformation: Sirius – Brommapojkarna
>> Köp biljetter

Under en stark höstsäsong har läget sett allt ljusare ut för Sirius i den allsvenska tabellen, och efter två starka segrar mot Elfsborg och Trelleborg har Blåsvart nu chansen att med fyra omgångar kvar att spela ta ytterligare ett stort kliv mot allsvenskan 2019.

I sin tredje sexpoängsmatch i rad möter Sirius ikväll Brommapojkarna hemma på Studan, med avspark klockan 17.30. En seger där skulle utöka gapet ner till kvalstrecket till nio poäng med tre matcher kvar, och därmed nästintill säkra en allsvensk plats nästa år.

2-1-segern i Trelleborg efter Philip Haglunds sena avgörande förra helgen var viktig, men den trepoängaren satt en bit in. Idag hoppas Sirius hitta tillbaka dit man vill även spelmässigt.

– Det var starkt att jobba hem tre poäng där nere, men prestationsmässigt var det vår svagaste insats på väldigt länge. Det behöver snäppas upp idag och det ska vi se till att göra. Alla matcher nu är viktiga, det gäller att fortsätta göra de bra saker som vi gjort ganska länge nu, säger Thomas Lagerlöf.

Dagens motståndare IF Brommapojkarna är också de i stort behov av poäng då man just nu befinner sig i en tät kamp med Dalkurd om kvalplatsen. Nykomlingen bytte inför den allsvenska återkomsten inte bara tränare, utan byggde också om mer eller mindre hela spelartruppen. BP fick en trög start på säsongen och genomgick i september ett tränarbyte under uppmärksammade former.

– Det är ett bollskickligt lag som efter tränarbytet har kommit ihop som lag och jobbar extremt hårt tillsammans, de försöker pressa högt och med mycket energi när de kan. De kan dessutom variera sig, det är både ett bra omställningslag samtidigt som de är skickliga i speluppbyggnaden och på att skapa längre anfall och få fram mycket folk, säger Thomas Lagerlöf.

Med Roberth Björknesjö vid rodret besegrade BP omedelbart Djurgården på bortaplan, men sedan dess har det blivit fyra förluster och ett kryss för BP som nu ställer mycket av sitt hopp till blott 16-årige anfallaren Jack Lahne, som är lagets bäste målskytt med tre mål den här säsongen.

– De har fått lite för lite poäng från de sista matcherna, det har varit jämna matcher där de fått rätt dålig utdelning, säger Thomas Lagerlöf.

När Sirius besökte Grimsta i somras besegrade man BP med 1-0 efter ett frisparksmål av Jesper Arvidsson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch