Inför: IK Sirius – Hovås Billdal IF (Fritt inträde!)

01082021_1627813226.jpeg

Elitettan 2015 börjar närma sig sitt slut, bara tre omgångar återstår och imorgon söndag är det dags för årets näst sista hemmamatch för Sirius del. Tabellgrannen Hovås Billdal kommer på besök till Studan med matchstart klockan 15, och efter två raka 0-0-matcher väntar sig Olof Unogård en ny tuff utmaning, och den utmaningen hoppa man kunna möta med mer offensiv kraft.

– Vi har en bra träningsvecka bakom oss, där vi i princip bara pratat anfallsspel högt upp i banan. Vi har varit lite bekymrade över att vi skapat så få målchanser i de senaste matcherna, men det känns som att vi tagit några steg där vi veckan, det är några poletter som trillat ner hos spelarna. Dessutom kommer vi att testa att gå tillbaka till 4-4-2, som vi spelade väldigt mycket i våras. Kollar man på antalet målchanser skapade vi betydligt fler med det systemet, samtidigt som vi också släppte till fler emot oss, så det ska bli spännande att se hur det funkar imorgon.

Hovås Billdal håller efter en 2-1-förlust mot Djurgården senast, med ett avgörande mål i slutminuterna, till precis ovanför Sirius i tabellen, med tre poängs marginal från sin femte till Blåsvarts sjätte plats. Ett sent mål släppte göteborgarna in även när man senast mötte Sirius, då Amanda Johansson kvitterade hemmalagets ledning på Hovåsvallen till slutresultatet 1-1.

– Det är en tuff match, vi hade ganska besvärligt mot dem borta, men det är också ett lag som är något helt annat att möta hemma än på bortaplan, där de har en väldigt liten plan och det i våras var en extrem motvind. Det är såklart ett väldigt duktigt lag, men jag hoppas satt vi kan skapa en matchbild som passar oss bättre imorgon och styra mer, säger Olof Unogård.

Inträdet är fritt, så ta med dig en vän och ta årets näst sista chans att se elitettan-fotboll på Studan! Vi ses!

IK Sirius Dam – Hovås Billdal IF
Studenternas IP
Söndag kl 15:00

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch