Inför: IK Sirius – Helsingborgs IF

  • App
02082021_1627884185.jpeg

På lördagen klockan 16.00 är det dags för Sirius näst sista hemmamatch för säsongen, när Blåsvart ställs mot Helsingborgs IF på Studenternas.

>> Truppen mot Helsingborgs IF
>> Publikinformation: Sirius – Helsingborg
>> Köp biljetter

Sirius tar sig på lördagseftermiddagen klockan 16 an Helsingborgs IF hemma på Studenternas när det nu börjar dra ihop sig ordentligt i den allsvenska slutspurten. Blåsvart har efter den tunga förlusten mot GIF Sundsvall förra helgen laddat om och tittat framåt under veckan som gått.

– Vi försvarade oss ganska väl egentligen hela matchen, den första farliga målchansen de skapar är vid straffen i minut 83 och under den olycksminuten. Vi gav över initiativet till Sundsvall när vi inte behövde göra det, säger Mirza Jelecak.

Det är nu det ska avgöras. Fyra allsvenska matcher återstår, där Sirius i samtliga fall ställs mot lag i samma del av tabellen.

– Vi går in i de fyra sista matcherna med allt i egna händer och ska möta motståndare som vi tagit poäng av tidigare i år. Det är vad vi måste göra nu som är det viktiga. Vi är fullt fokuserade på att vända på det och göra en bra match inför våra supportrar idag, säger Mirza Jelecak.

Helsingborgs IF har under en turbulent säsong med dubbla tränarbyten nu till slut skaffat sig lite andrum. Efter hemmaseger mot AFC Eskilstuna, en väntad 3-0-förlust i Skånederbyt mot Malmö FF och bortaseger mot Kalmar FF med 2-0 har man under nye tränaren Olof Mellberg skaffat sig ett gap på fem poäng från sin tionde till Sirius elfte plats i tabellen, med ytterligare tre poäng ned till kvalstrecket. Max Svensson gjorde båda målen senast och leder den interna skytteligan med totalt sju mål, och i laget finns meriterade namn som landslagskaptenen Andreas Granqvist och skicklige mittfältaren Alexander Farnerud.

– Det är ett annat lag vi möter nu än i somras, dels för att de bytt tränare men de har också fått in flera bra spelare sedan dess. De är lite mer flexibla och svårlästa nu, de har spelat ganska annorlunda från match till match och anpassat sig mycket till motståndet. Det är ett välkomponerat lag med många olika spetskvaliteter och olika spelartyper, säger Mirza Jelecak.

Sommarens möte i Helsingborg var det första någonsin lagen emellan, och trots en av årets starkaste spelmässiga insatser fick Sirius den gången lämna Olympia utan poäng efter mängder av ramträffar och en slutlig 1-0-förlust. Vi hoppas på omvända roller idag när vi för första gången välkomnar Helsingborgs IF till Studenternas.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch