Inför IK Sirius-Helsingborgs IF

1500x1000_EBILJETT_Heif

Nykomlingarna Helsingborgs IF gästar Studenternas för den tredje omgången av Allsvenskan 2022. Matchstart kl.17:30, söndag 17 april. Här nedan kan du ta del av huvudtränare Daniel Bäckströms tankar inför matchen. Du säkrar din plats på läktaren via siriusfotboll.ebiljett.nu.

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström inför matchen.

Tre matcher på åtta dagar väntar härnäst, kommer vi få se mer rotation i laget nu med hänsyn till det täta spelschemat?
– Vi har en god tillgänglighet i truppen och en konkurrenssituation som är skarp. Det innebär att jag som tränare har många spelare att välja mellan, det finns många alternativ. Det är viktigt när nu när vi kliver in i en period med ett tätt matchande. Det är inte bara dessa tre matcher som väntar härnäst, utan hela april är egentligen en månad med många matcher och relativt lite vila. Så absolut, vi kommer att kunna se rotation i laget.

Vad är viktigt att tänka på när Helsingborgs IF står för motståndet?
– Vi har stor respekt för Helsingborg, även om de inte fått med sig poäng i de två inledande matcherna har de stått för bra insatser mot Hammarby och Göteborg. De är ett spelskickligt lag med många duktiga fotbollsspelare. De offensiva spelarna, kanske framför allt Taha Ali och Anthony van den Hurk, är hot som vi måste se till att stoppa. Samtidigt spelar vi på vår hemmaplan och den fotbollen som vi vet att vi kan spela när vi gör en riktigt bra match innebär att vi är svårstoppade – vi ska upp på den nivån.

Berätta om läget i truppen och tillgängligheten inför matchen.
– Marcus Mathisen gör comeback efter sin skada. Glädjande är även att Yukiya Sugita är med i truppen igen efter en längre frånvaro. På minuskontot behöver Moustafa Zeidan och Kristopher Da Graca några ytterligare veckors rehab för att komma tillbaka från sina skador.

Sirius senaste matcher
IK Sirius – IK Brage (träningsmatch): 3-3.
IK Sirius – GIF Sundsvall: 2-1.
IFK Värnamo – IK Sirius: 0-0.

TV-sändning

Matchen sänds på discovery+.För varje nyteckning genom länken här nedan får Sirius en del av intäkterna. Har du inte möjlighet att se matchen på plats i helgen är det ett perfekt tillfälle att registrera ditt discovery+-abonnemang inför den allsvenska säsongen.

>> Till discovery+

Biljett

Säkra din plats på läktaren via siriusfotboll.ebiljett.nu.

Motståndet

Helsingborgs IF är en av tre nykomlingar inför den här säsongen. Laget spelade till sig avancemanget genom att besegra Halmstads BK i det allsvenska kvalet. Det blev först oavgjort på Olympia (1-1) och sedan vann Helsingborg returmötet på Örjans Vall (1-3).

Laget har inlett Allsvenskan med två uddamålsförluster mot Hammarby IF och IFK Göteborg. Helsingborg deltog inte i Svenska Cupens gruppspel tidigare i år då de blev utslagna av division 2-laget Eskilsminne i ett tidigare skede av cupen.

Helsingborgs senaste matcher
Östers IF – HIF (träningsmatch): 2-4
Hammarby IF – HIF: 2-1
HIF – IFK Göteborg: 0-1

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch