Inför: IK Sirius – Hammarby IF

  • App
01082021_1627852816.jpeg

Sirius möter på söndagen klockan 15 Hammarby IF hemma på Studenternas i allsvenskans tionde omgång.

I Östersund i onsdags kämpade sig Sirius till en poäng, på Studan i söndags spelade man ut Elfsborg efter noter. Nu är Blåsvart snabbt tillbaka på Studan för andra gången på åtta dagar, denna gång för att ta sig an Hammarby inför sedan nästan en vecka utsålda läktare.

Cirka 7000 åskådare väntas bevittna avsparken klockan 15.00 på söndagen. Seriefyran Sirius avslutar en intensiv vecka, och samtidigt allsvenskans första tredjedel, i och med denna säsongens tionde match.

Biljetterna till matchen är alltså helt och hållet slutsålda. Är du en av de 7000 som hann få tag i en? Ta del av publikinformationen inför matchen via länken nedan. Vi ses på Studan!

>> Publikinformation: Sirius – Hammarby

Ingen biljett? Se matchen via C More! Använd denna länk när du köper matchen så får Sirius ta del av intäkterna.

MOTSTÅNDARNA
Under nye, danske tränaren Jakob Michelsen har Hammarby, som återvände till allsvenskan inför säsongen 2015 och sedan dess slutat på elfte plats två gånger om, fått en bra start på säsongen. Efter nio fullbordade omgångar låg man på sjunde plats med 13 poäng, två bakom fyran Sirius, och derbysegern mot AIK i april liksom insatsen i 1-1-matchen mot Malmö FF i onsdags är resultat som sticker ut.

– Det är ett välorganiserat lag som spelar en rak och snabb fotboll, de har fått in bra nyförvärv och spetsat till sin trupp ytterligare jämfört med i fjol med framför allt Jiloan Hamad och Bjørn Paulsen, som är de som sticker ut mest, säger Kim Bergstrand.

Klubbikonen Kennedy Bakircioglu är den spirituelle ledaren, men på planen kretsar spelet numer främst kring dessa nyare tillskott. Det danska kraftpaketet Bjørn Paulsen leder på tre mål den interna skytteligan tillsammans med islänningen Arnór Smárason, och dessutom toppar han passningsligan på egen hand, med tre pinnar även där. Det är dock kanske främst den defensiva organisationen som lyft ”Bajen” så här långt i år.

– Hammarby är nog det lag som springer mest i serien. Så det blir mycket kamp naturligtvis, och viktigt att ha koll på andrabollsspelet. Men det kommer att bli en härlig match, med bra inramning och antagligen högt tempo, säger Kim Bergstrand.

TIDIGARE MÖTEN
När Hammarby senast kom till Studenternas blev det förlust. Sirius tog hem alla tre poäng i vårmötet i superettan 2014 efter att Stefan Silva först gett Sirius ledningen med en vacker cykelspark och Moses Ogbu utökat innan halvtidspausen, och Hammarby inte förmått mer än att reducera i den andra halvleken. Vann på Studan gjorde Sirius även i Svenska Cupen 2012, då efter att matchen slutat 1-1 efter full tid och Blåsvart vunnit på straffar. Historiskt sett har lagen mötts fyra gånger i allsvenska sammanhang, under säsongerna 1973 och 74. Då gick ”Bajen” segrande ur tre av fyra möten, medan ett slutade oavgjort.

LÄGET I TRUPPEN
Sirius fortsätter att hämmas av skadeproblem, totalt åtta till antalet. Till söndagens match återvänder Jesper Arvidsson till truppen, men istället utgår Christer Gustafsson, som skadade ljumsken i matchen i Östersund i onsdags och blir borta över sommaruppehållet, liksom Daniel Jarl som dras med en mindre skada i höften. Johan Eiswohld, Ante Björkebaum, Ian Sirelius, Ante Eriksson, Karvan Ahmadi och Stefano Vecchia saknas fortsatt.

– Det är framför allt att vi måste ändra i backlinjen inför i princip varje match. Det är inte optimalt, vi tappar ju kvalitet och det sliter ännu mer på dem som spelar varje match, det blir en ond cirkel. Men vi har ju klarat det hittills. Det är som det är, sjukdomar och handbrott är svårt att göra någonting åt, säger Kim Bergstrand.

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Jesper Arvidsson
20 Diego Montiel
23 Philip Haglund
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
90 Moses Ogbu

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch