Inför: IK Sirius – Hammarby IF DFF

01082021_1627844497.jpeg

Det stundar ännu en tuff match för Sirius damer i morgon. Topplaget Hammarby kommer på besök och även om de på papperet är ett bättre lag så har Sirius inte räknat bort möjligheten att bärga hem en eller annan poäng.

Morgondagens motståndare – Hammarby IF DFF – har milt sagt gått fram som en ångvält i Elitettan. Det uppflyttningstippade laget har malt ner motståndare efter motståndare. Truppen har dock varit hårt drabbad av skador och sjukdom och de två senaste matcherna har det gått en smula grus i maskineriet. Först i en oväntad 1 – 1-match mot bottenlaget Älta och senast en bortaförlust mot starka Kalmar. Trots bakslagen håller man ändå fast vi en andraplats i serien.

Bara en poäng bakom skuggar dock Sirius som vid en seger i morgon tar över andraplatsen. Och det är ett taggat gäng som kommer till spel. Efter två raka förluster tog man en storseger på bortaplan, mot Sundsvalls DFF, med 4 – 1. Därmed studsade laget tillbaka i vinnarspåret och utmanar på allvar topplagen. Fredrik Bernhardsson håller med även om han är lite försiktig med att dra några växlar på senaste matchen. Hursomhelst så studsande Sirius tillbaka och har nu åter tätkänning.

– Även om det bara handlar om en match så är det precis så känslan är i truppen, att vi är tillbaka igen. En skön känsla. Vi har en bra träningsvecka bakom oss med pigga och fräscha spelare överlag. Alla är laddade och taggade för spel i morgon.

Hammarby aspirerar på en uppflyttningsplats och blir en tuff uppgift. Fredrik har kollat upp dem ordentligt.

– Det är ett skickligt fotbollslag, både som grupp och individuellt. De är bra organiserade i både anfall och försvar och de är passningsskickliga och spelar med tålamod, och söker gärna sina forwards med långa bollar. Hammarby kör med en trebackslinje, ett upplägg som har både för- och nackdelar. Dessutom innehåll truppen några gamla bekanta som ska bli kul att möta.

Det har talats en del om en duell mellan Hammarbys huvudtränare Olof Unogård som tränade Sirius förra året, och Fredrik Bernhardsson.

– Jag lägger inte så mycket energi på att grubbla på vem som tränar det lag vi möter. Däremot vilar det en del derbykänsla över matchen som ska bli kul.

Förutom långtidsskadade Märta Säfström så är de flesta tillgängliga för spel  morgon. Josefin Jarstad är fortfarande lite småkrasslig men har kunnat gå fullt under veckans träning. Värre det med Fanny Lång som vred till knäet senast vilket gör att hon ännu inte håller för matchspel. Istället kommer – än en gång – F19-spelaren Ariam Berhane in i truppen.

IK Sirius FK – Hammarby IF DFF

Lördag 11 juni, 15:00

Lötens IP

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch