Inför: IK Sirius – Hammarby IF

  • App
02082021_1627884123.jpeg

Ikväll är det dags för säsongens tredje sista hemmamatch för Sirius i årets allsvenska. Hammarby kommer på besök till ett utsålt Studenternas för avspark klockan 19.00.

>> Truppen mot Hammarby IF
>> Publikinformation: Sirius – Hammarby
>> Biljetter SLUTSÅLT

Sirius tar sig på onsdagen an Hammarby hemma på Studenternas när allsvenskan går in i sin 25:e omgång. Matchen sparkar igång klockan 19.00 på ett utsålt Studan.

Det blev inga poäng i helgens täta bortamatch mot IFK Göteborg trots spelmässigt väl genomförd insats av Blåsvart, som dock saknade spetsen för att utnyttja spelövertaget i den andra halvleken.

– Det är en jämn match som vi kanske inte förtjänar att förlora, men vi ger bort den i och med att vi inte är skarpa vid de där lägena i boxen, säger Mirza Jelecak.

Nu fjärdeplacerade Hammarby är bland seriens allra formstarkaste lag sedan sommaruppehållet, och är med sin frejdiga offensiv det målgladaste laget i allsvenskan. Muamer Tankovic toppar den allsvenska statistiken såväl vad gäller mål som assist, (13 respektive 7 stycken), och Alexander Kacaniklic, Nikola Djurdjic och Darijan Bojanic utgör ytterligare några av seriens vassaste offensiva spelare.

– Hammarby har otroligt mycket spets framåt och skicklighet centralt, de vänder spelet mycket och har väldigt skickliga spelare. De är också kanske seriens bästa lag på att pressa högt, säger Mirza Jelecak.

De 33 insläppta målen är dock nästan dubbelt så många som lag 1-3 i tabellen har. Efter en lång svit av starka resultat blev det förlust med 2-0 borta mot IFK Norrköping för ett par veckor sedan, men seger 6-2 mot IFK Göteborg och 2-1 i derbyt mot AIK sedan dess förde Hammarby tillbaka in på vinnarspåret.

– Nyckeln är att vi kan försvara oss både högt och lågt. Vi tror inte att man bara kan försvara lågt mot Hammarby, vi måste vara flexibla i vår press. Den andra nyckeln är om man lyckas spela förbi deras press. Där är de svagare, säger Mirza Jelecak.

Senast dessa två lag drabbade samman var på Tele2 Arena i början av maj, då Hammarby vann med 2-0 efter två mål av Muamer Tankovic. Senaste mötet på Studan för lite drygt ett år sedan slutade 1-1, då Sirius tog ledningen genom Philip Haglund innan bortalaget kvitterade sent.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch