Inför: IK Sirius – Hammarby IF

  • App
01082021_1627858465.jpeg

På måndagskvällen klockan 19.00 tar Sirius emot Hammarby hemma på Studan i en allsvensk match där viktiga poäng står på spel för båda lagen.

>> Truppen mot Hammarby IF
>> Publikinformation: Sirius – Hammarby

Sirius vann sommarens träningsmatch men föll i premiären på Tele2 Arena i våras. Idag väntar säsongens tredje möte med den allsvenska tvåan Hammarby. Inför ett nästintill fullsatt Studenternas jagar båda lagen tre viktiga poäng i varsin del av tabellen.

Efter förlusten mot GIF Sundsvall har Sirius fått ett två veckor lång landslagsuppehåll på sig att ladda om och förbereda sig för kvällens match, som sparkar igång klockan 19.00 på Studan.

Hammarby har efter ett trögare fjolår nått nya höjder under för året nye huvudtränaren Stefan Billborn, och är i högsta grad inblandade i den allsvenska guldstriden. Offensiva stjärnor som Nikola Djudjic, Jiloan Hamad och Muamer Tankovic utgör ett hot mot alla lag.

– Hammarby är ett väldigt offensivt skickligt lag som spelar i ett högt tempo, de springer mycket åt båda håll, sätter hård press på sina motståndare och är skickliga individuellt, säger Sirius tränare Kim Bergstrand.

I sin senaste match åkte Hammarby på en tung 3-1-förlust i derbyt mot Djurgården, efter en svit på sju matcher utan förlust. Den allsvenska premiären i våras vann man som sagt med 3-1 hemma mot Sirius, som nu är ute efter revansch.

– Vi gjorde en helt okej insats mot dem i våras men blev hårt straffade i vissa situationer, och nu måste vi vara där och ännu bättre. Vi måste göra en hundraprocentig insats både offensivt och defensivt för att kunna vinna, men det har vi alla chanser att göra, säger Kim Bergstrand.

– Det gäller att sätta övergångarna mellan försvar och anfall så att vi också får ett eget bollinnehav, och att ha kontroll på deras rörliga offensiva spelare.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch