Inför: IK Sirius – Halmstads BK

  • App
01082021_1627853044.jpeg

Sirius möter på söndagen klockan 17.30 Halmstads BK hemma på Studenternas i den sista allsvensk matchen innan sommaruppehållet.

Det är snart dags att gå på ett månadslångt sommaruppehåll i allsvenskan, men en omgång återstår. Den tolfte i ordningen avslutas med fyra matcher på söndagen, där den viktigaste förstås spelas i Uppsala. Klockan 17.30 tar Sirius emot Halmstad hemma på Studan.

Till slut tog det stopp för Blåsvart, som i måndags efter fem raka matcher utan förlust föll med 2-1 borta mot Örebro SK. Med förnyade krafter och en stor revanschlusta tar man sig nu an Halmstad och kan verkligen ge allt i en sista kraftansträngning innan uppehållet. Tre poäng till vore förstås en perfekt avrundning av en mycket fin vår.

– Vi har definitivt tagit steg, på alla plan. Truppen har gått framåt och visat att vi hänger med i det allsvenska tempot. Alla har höjt sig en nivå. Nu måste vi fokusera allt vi kan på den här matchen och verkligen gå för de här tre poängen. Sedan kan vi börja blicka fram emot hösten, säger Kim Bergstrand.

Vi ses på Studan! Säkra din biljett nu via siriusfotboll.ebiljett.nu och kom i god tid för att undvika köer.

>> Köp biljetter
>> Publikinformation: Sirius – Halmstad

MOTSTÅNDARNA
Efter att ha slutat trea i superettan i fjol och besegrat Helsingborg i kvalet är Halmstad tillbaka i allsvenskan igen. De lindansande hallänningarna har dock fått en tuff start på säsongen, med sex poäng och en näst sista plats efter elva omgångar. Sin hittills enda seger tog man med 1-0 i premiären hemma mot Östersund, annars har det gått trögt för laget med seriens så här långt svagaste offensiv, ledd av unge talangen Sead Haksabanovic.

Det kunde dock mycket väl ha blivit fler poäng; på de senaste fem matcherna har man utöver en 0-0-match mot Örebro fyra uddamålsförluster bakom sig, senast 3-2 borta mot IFK Norrköping. Under ledning av nygamle tränaren Janne Jönsson är det ett solitt och rakt spelande lag som byggts upp på Örjans Vall under de senaste åren, och trots att målen uteblivit så här långt varnar Kim Bergstrand för motståndarnas offensiv.

– De är riktigt bra i sitt anfallsspel, framför allt i kontringsspelet med Haksabanovic och Fredrik Olsson. De är välorganiserade och är ett av de lag som jobbar allra hårdast i serien. Det har varit många uddamålsförluster, men de hänger med ganska bra och håller på att etablera sig. Vi hade två jämna matcher mot dem förra året, och jag tror att det blir något liknande nu. Men vi har positiva bilder med oss från i fjol, säger han.

TIDIGARE MÖTEN
Halmstad var laget som Sirius i höstas besegrade för att säkra avancemanget till allsvenskan. Den 1-0-segern föregicks av en 2-1-seger i seriepremiären hemma på Studan. Dessutom vann Sirius mötet lagen emellan i Svenska Cupens gruppspel 2014, vilket innebär att man har tre raka segrar mot Halmstad. Historiskt sett har lagen mötts två gånger i allsvenska sammanhang, under säsongen 1974, och där har HBK övertaget efter en seger och en oavgjord.

LÄGET I TRUPPEN
Jämfört med senast är Moses Ogbu tillbaka efter avstängning, men saknas efter tre gula kort gör istället Kim Skoglund. Tillbaka är också Kingsley Sarfo, och in i truppen kommer dessutom Kyria Kambusi. Utgår gör dock Oscar Kindlund efter hjärnskakningen i matchen mot Örebro SK.

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
7 Niklas Busch Thor
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
13 Kyria Kambusi
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Jesper Arvidsson
20 Diego Montiel
23 Philip Haglund
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
90 Moses Ogbu

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch