Inför: IK Sirius – GIF Sundsvall

  • App
01082021_1627854549.jpeg

På söndagen klockan 17.30 tar sig Sirius an GIF Sundsvall hemma på Studan när allsvenskan sätter igång igen efter landslagsuppehållet.

Två veckors matchuppehåll har gett Sirius chansen att samla nya krafter och förbereda sig för säsongens nio avslutande omgångar. Ett välbehövligt avbrott, menar Kim Bergstrand.

– Vi har hunnit utvärdera sommaren litegrann och kunnat komma samman, pratat ihop oss och skapat ny energi. Vi har repeterat en del grunder i spelet och framför allt försökt få in dem som är nya så mycket som möjligt i vårt spel, säger han.

Den svängiga 4-2-förlusten i Kalmar innan uppehållet är lagd till handlingarna, och hemma mot GIF Sundsvall på söndagen ska Sirius hitta tillbaka till grunderna. Klockan 17.30 sparkar matchen igång på Studan.

>> Truppen mot GIF Sundsvall
>> Fotbollsfesten i Stadsparken från kl 13.00!
>> Köp biljetter

MOTSTÅNDARNA
Fjortondeplacerade GIF Sundsvall kommer till söndagens match på Studenternas med en något svajig säsong bakom sig, men också en mycket viktig och moralhöjande seger senast i ryggen. Mot Örebro SK hemma på Idrottsparken vände man trots en man mindre på planen, efter David Bataneros utvisning, underläge 1-0 till seger 2-1 under matchens tio sista minuter, en trepoängare som innebär att man precis håller sig på säker mark i tabellen.

Sundsvalls två bästa målskyttar, anfallarna Linus Hallenius (fem totalt) och Peter Wilson (tre) gjorde varsitt mål i vändningen senast, men annars har norrlänningarna med sina 17 mål varit seriens svagaste målproducenter. Sirius tränare Kim Bergstrand varnar ändå för motståndarnas offensiv.

– Sundsvall är ett av seriens mest välorganiserade lag. Det är ett väldigt intressant lag med en tydlig spelidé, de försöker alltid göra något de tror på, säger Kim Bergstrand.

– Linus Hallenius är en vass anfallare som är i bra form just nu, och de är ett bollskickligt lag, så i perioder kommer vi inte att ha bollen. Det gillar vi ju inte riktigt, men håller vi den nivå vi haft i träning på sistone även i match så har vi goda chanser att vinna, fortsätter han.

TIDIGARE MÖTEN
”Giffarna” lär nu vara ute efter revansch på Sirius som vände ett 1-0-underläge till 2-1-seger med ett mål på tilläggstid på Idrottsparken i början av juli. Den gången var det Philip Haglund som efter Jesper Arvidssons kvittering stormade fram och skickade in det avgörande målet precis innan slutsignalen.

Studenternas besökte GIF Sundsvall senast i Superettan 2014 (seger 1-0), en serie där man även möttes säsongerna 2007 och 2009, utöver flera cup- och träningsmöten lagen emellan de senaste åren.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch