Inför: IK Sirius – GIF Sundsvall

02082021_1627870949.jpeg

Hemma på Studan möter Sirius på onsdagen GIF Sundsvall med avspark klockan 19.00 när Allsvenskan går in i sin nionde omgång.

>> Truppen mot GIF Sundsvall
>> Publikinformation: Sirius – Sundsvall
>> Köp biljetter

Sirius tar sig på onsdagskvällen klockan 19 an GIF Sundsvall hemma på Studan. Med några tunga resultat i ryggen ska Blåsvart studsa tillbaka på hemmaplan efter fredagens förlust borta mot Hammarby.

– Vi hade ett bra snack efter matchen, öppet och med många bra synpunkter om varför det gick som det gick, hur vi kan vända på trenden och vad vi ska fokusera på. Det känns bra, nu har vi gått vidare och det är en ny vecka med två nya roliga matcher, säger Sirius tränare Mirza Jelecak.

Den första av veckans två hemmamatcher spelas alltså mot GIF Sundsvall, de bollskickliga norrlänningarna som har byggt vidare på sitt framgångsrecept från fjolårssäsongen då man efter en succéartad säsong till slut kom på åttonde plats i tabellen.

Åres säsong har börjat något knackigare, trots att skyttekungen Linus Hallenius och passningsskicklige mittfältaren David Batanero bland många andra nyckelspelare blev kvar i laget. Senast kommer man från förluster hemma mot Örebro och borta mot Häcken.

– Sundsvall spelar likadant i alla matcher, de är bollskickliga, har stort självförtroende och en tro och vilja att göra det hela vägen, fullt ut. De är bra. Sen har de en del spetsiga spelare som vi måste se upp med, som gör att de blir betydligt mer hotande än de hade varit utan dem. Men vi ser också att det finns stora möjligheter för oss att göra en bra prestation och utnyttja deras svagheter. Vi ska driva upp tempot och försöka ta kontroll över matchen på det sättet, säger Mirza Jelecak.

Sirius fyra senaste möten med Sundsvall har resulterat i tre förluster, senast Blåsvart vann mot Giffarna var i den allsvenska bortamatchen våren 2017 då Philip Haglund avgjorde med ett 2-1-mål på tilläggstid. Dags för en repris hemma på Studan?

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch