Inför IK Sirius – GIF Sundsvall

  • App
01082021_1627857835.png

Strax efter att Sverige förhoppningsvis säkrat en plats i VM-kvarten springer Sirius ut på Studenternas igen för att möta GIF Sundsvall i vad som blir en mycket försenad hemmapremiär. Klockan 19:00 under tisdagseftermiddagen startar höstsäsongen och Sirius ska försöka bärga årets första hemmaseger.

Vårsäsongen blev inte vad någon blåsvart hoppades på och Sirius fick nöja sig med fem poäng på de elva matcher man hann spela innan uppehållet. Nu finns dock chansen att få revanschera sig för vårens nederlag och kämpa för att vända den negativa trend som varit. Fokus sedan träningen drog igång igen har varit att få lagspelet på plats och två träningsmatcher har spelats.

− Vi har fokuserat på att bli lite mer kollektiva i vårt spel. Mycket fokus på försvarsspel i inledningen, men nu har vi gått över till mer anfallsspel också så vi har fått med de flesta bitarna. Det såg sådär ut mot Örebro och bättre mot Hammarby, så det går åt rätt håll och spelarna ser starkare och starkare ut, säger Thomas Lagerlöf.

Lagerlöf tycker det finns mycket att ta med sig från matchen mot Hammarby både i anfalls- och försvarsspelet.

− Vi fick dem att spela där vi ville och lät dem ha bollen i vissa ytor. I anfallsspelet blev vi betydligt mer varierade och hade en del riktigt bra omställningar och längre anfall med spelvändningar. Sedan finns det massor att jobba vidare med, men det var ett stort steg framåt.

GIF Sundsvall lyckades med nöd och näppe undvika kval till Superettan förra säsongen efter en seger borta mot IFK Göteborg i sista omgången. Trots många tips där laget placerades i botten av tabellen inför den här säsongen har man gjort en stark vår och spelat ihop 15 poäng på sina tio inledande matcher. Laget leds av Joel Cedergren som har spanjoren Ferran Sibila till sin hjälp. Duon förfogar också över fyra spanska spelare utöver den stomme som fått spela ihop sig under en längre tid nu.

− Många tippade dem långt ner i tabellen inför säsongen, men vi har hela tiden känt att det är ett lag som fått jobba vidare med ganska bra kontinuitet sedan förra året och spelar väldigt bra fotboll. Det är ordning och reda, alla spelare vet vad de ska göra och gör det jättebra. Det är ingen överraskning att de gått bra under våren. Det är ett jättebra fotbollslag, säger Thomas Lagerlöf.

”Tolle” tycker att Sundsvall har sin styrka i speluppbyggnaden och ser ett motståndarlag som är spetsigare än under fjolåret.

− Deras passningsspel har satt sig ordentligt och de är bra på att variera anfallsspelet. Dessutom har fler spelare börjat leverera poäng i år. Det är inte så konstigt när man har fått jobba vidare.

Förra säsongen gick lagen segrande från var sin match. Philip Haglund avgjorde till 1-2 i matchens sista skälvande sekunder när lagen möttes i Sundsvall under sommaren och i höstmatchen vann ”Giffarna” med 1-0 på Studenternas.

Vi ses på Studan! Säkra din biljett här.

Innan matchen kommer en tyst minut att hållas till minne av Västra Sidan-profilen Stefan Pettersson som gått bort efter en längre tids sjukdom. Vila i frid Steffe.

Jonatan Pinheiro Diamant

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch