Inför: IK Sirius – GIF Sundsvall

  • App
01082021_1627855431.jpeg

Idag klockan 14.00 smäller det på Löten när Sirius drar igång säsongen 2018 med årets första träningsmatch. Inträdet är som vanligt fritt. Vi ses där!

När Sirius kliver in på Lötens konstgräs för årets första träningsmatch gör man det med fyra nyförvärv redo för spel, men också fem U19-spelare och tre provspelare i truppen där tio spelare saknas på grund av skador eller sjukdomar.

– Det är klart att det blir svårt att få de där reda linjerna och att allt ska sitta, men det handlar om att komma igång och få samträning. Det är alltid skönt när det blir match, det är lite mer på riktigt. Alla tycker det är kul, säger Kim Bergstrand.

För motståndet i säsongspremiären står den allsvenska konkurrenten GIF Sundsvall, som under vintern förstärkt truppen med framför allt Siriushjälten Kim Skoglund, och som även kommer att stå för motståndet i Blåsvarts allsvenska hemmapremiär den 8 april.

I sedvanlig januarianda lär det bli speltid för de flesta i den 21 man starka blåsvarta matchtruppen och många byten under matchens gång.

– Det handlar om att få något att förhålla sig till. Det är klart att det är match, och då vill man se att det brinner till lite, men vi har inga större förväntningar på briljant spel. Vi får känna på lite större ytor och får lite bilder och sammanhang att använda oss av, säger Kim Bergstrand.

>> Truppen mot GIF Sundsvall

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch