Inför: IK Sirius – GAIS

01082021_1627805089.jpeg

I onsdags blev det en tung hemresa från Ljungskile för Sirius som åkte på sin första förlust för säsongen efter att ha släppt in det avgörande 4-3-målet i den 91:a minuten. Den otroliga upphämtning som föregick avgörandet var dock något att ta med sig, och när man imorgon måndag möter klassiska GAIS hemma på Studan klockan 19 gör man det med vetskapen om att man ännu är obesegrade hemma på Studan, och där har gjort åtta mål på tre matcher. Det har åtminstone fram till onsdagens match varit en otroligt stabil säsongsinledning.
– Det var en katastrofal inledning och en jobbig avslutning på förra matchen, men däremellan är det i stora delar bra, resten av första halvlek är det bästa vi har gjort i år.Det blir viktigt för oss att inte upprepa det som hände i inledningen, där vi blev helt passiviserade och inte vann några dueller. Så vinner man inga fotbollsmatcher, säger Thomas Lagerlöf.

Sirius ligger för närvarande på sjätte plats i en mycket haltande Superettantabell, där förhandsfavoriterna Östersund och Jönköping kopplat ett visst grepp i toppen tillsammans med överraskningen Varberg, följda av Degerfors, Assyriska och Sirius. Det som för de flesta är den sjunde omgången inleddes på lördagen med tre matcher, där Utsikten, Varberg och Degerfors gick segrande ur mötena med Brommapojkarna, Assyriska respektive Frej. På söndagen kryssade Värnamo och Ängelholm, medan Östersund vände och vann mot AFC United.

GAIS har blandat och gett i säsongsinledningen, med sju poäng ligger man på eflte plats, men också haft tufft motstånd. Förluster mot Varberg och Jönköping, oavgjort mot Östersund och segrar mot Degerfors och Brommapojkarna följdes upp av en 1-0-förlust borta mot Värnamo senast. Två rutinerade nyförvärv, mittfältaren Yussif Chibsah och anfallaren Patrik Ingelsten, en gång allsvensk skytteligavinnare, är truppens mest framträdande spelare när ”Makrillarna” från Göteborg gör sin tredje raka säsong i Superettan och drömmer om en återkomst till landets högsta serie, där man tillbringat 54 säsonger och blivit svenska mästare fyra gånger. I fjol hade Sirius svårt för GAIS, då man först förlorade med 1-0 på bortaplan efter ett avgörande på tillägstid, och sedan föll med samma sifror även hemma på Studan i september. Imorgon är det dock helt andra förutsättningar som gäller, och ett Sirius som inlett mycket tryggt hemma på Studan.
– Det är klart att det är skönt att vinna hemmamatcher, man vill alltid spela bra inför sin publik och förhoppningsvis locka dit fler. Sedan är det en trygghet att veta att vi är starka på hemmaplan, om vi får en dålig period i en match kan vi ha den vetskapen att det bara är att jobba på så kan vi höja oss igen. Vi har bra självförtroende. Det underlättar förstås också för oss att gräsmattan på Studan är väldigt fin, det ger också en trygghet, säger Thomas Lagerlöf, som hoppas att man dragit lärdom av fjolårets möten med GAIS.
– Vi fick väldigt dålig utdelning i matcherna mot dem i fjol, och förhoppningsvis har vi dragit några lärdomar av det. Hemmamatchen var hyfsad men vi drabbades av problemet att vi drogs med och blev passiva när de var passiva. Vi vet inte hur de går in i matchen imorgon, men vi är förberedda nu på vad vi behöver göra om det händer, och vi har gjort det bra i den typen av matcher tidigare i år. GAIS är fysiskt starka, jobbar bra på andrabollar och skyddar eget straffområde väl, och det krävs att vi sätter fart på bollen i vårt anfallsspel.

Frej Ersa Engberg var senast tillbaka i truppen efter skada, men saknas imorgon återigen efter att ha åkt på en hjärnskakning. Niklas Busch Thor, och Patrick Hopkins har ännu en del återhämtning att göra innan de kan bli aktuella för spel, medan Kalle Larson och Ante Eriksson allt mer närmar sig spel. Alla dessa saknas dock i morgondagens matchtrupp, som istället innehåller junioren Kyria Kambusi och återigen Ante Björkebaum, som är redo för sitt efterlängtade comebackinhopp!

>> Köp biljetter!
>> Facebookevenemang

Truppen
1 Andreas Andersson
4 Oscar Pehrsson
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
11 Jonathan Lundbäck
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa
Kyria Kambusi

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch