Inför: IK Sirius – GAIS

01082021_1627845990.jpeg

Efter tre raka bortamatcher i serien och cupen är Sirius herrar på måndagen äntligen tillbaka hemma på Studan igen. Klockan 19:00 är det avspark för en tuff match mot GAIS där Blåsvart ska hitta tillbaka in i det vinnarspår som gav sju raka segrar innan plumpen mot Degerfors för en vecka sedan. 3-0-segern mot Enskede i Svenska Cupen i veckan var stabil men bara en uppvärmning, nu är det tillbaka in i hetluften som är Superettans sista tio omgångar som gäller.

– Vi var överens om att vår kollektiva insats inte var tillräckligt bra i Degerfors, vi gav inte oss själva chansen riktigt. Vi hoppades lite att det skulle gå vägen, och det gör det inte. Det handlar om att alla individuellt och kollektivt bjuder till, gör sitt jobb och hamnar i de lägen där vi vill vara. Men det känns bra, alla är med på tåget och vi har inte fått några nya skador eller så, säger Kim Bergstrand.

Ett GAIS som satsade stort inför säsongen med en rad meriterade nyförvärv inledde densamma något trögt, men efter den svängiga våren inleddes höstsäsongen med tre raka segrar. Efter 0-0 i derbyt mot Örgryte var de grönsvarta åter tillbaka i vinnartagen när de för en vecka sedan besegrade IFK Värnamo med 3-1 hemma på Gamla Ullevi – efter två mål av sommarförvärvet Dardan Rexhepi, som gjort fyra mål på lika många framträdanden. Den fina formen har tagit GAIS upp på en femteplats i tabellen, där de inför den 21:a omgången dock hade ett fem poäng stort hopp upp till fyran Dalkurd. På måndagen ställs de alltså mot Sirius.

– Det ska bli jävligt kul. GAIS är riktigt bra just nu så det blir en intressant match. Det kommer att krävas mycket av oss för att vi ska kunna göra ett bra resultat imorgon. De har fyllt på med kvalitetsspelare och har en bra blandning av teknik, fysik och snabbhet. De klarar av att spela på många strängar. Framför allt har de ett fantastiskt bra och snabbt djupledsspel, de har hittat sin väg. Det känns kul att få ett riktigt bra lag att mäta sig med, säger Kim Bergstrand.

I Sirius trupp saknas fortsatt Johan Andersson och Jesper Arvidsson samt långtidsskadade Ante Eriksson och Karvan Ahmadi, men i övrigt är det med fullt manskap Blåsvart äntrar Studan för elfte den här säsongen.

Vi ses på Studan!

>> Köp biljetter
>> Facebookevenemang

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
13 Kyria Kambusi
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
17 Kingsley Sarfo
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
30 Lukas Jonsson

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch