Inför IK Sirius FK – Växjö DFF

01082021_1627847030.jpeg

OBS! Ny matchtid: 19:00.

Växjö DFF är laget som tagit hela Elitettan med storm. De kvalade sig upp från Division 1 Södra Götaland genom att först köra över IF Böljan på bortaplan med 3 – 0 och därefter på hemmaplan med hela 6 – 0.

Därefter verkar de inte hittat av-knappen utan de har fortsatt vinna även under denna säsong i så pass hög grad att de faktiskt har en chans att vandra rätt igenom serien och upp i Allsvenskan. I skrivande stund ligger laget bara tre poäng efter Hammarby med nio poäng kvar att kriga om. Efter en lätt svajig inledning av seriespelet har Växjö gått som tåget och är obesegrat efter sommaruppehållet.

Sirius kommer närmast från en tung bortaförlust mot Hammarby där Sirius bjöd upp till dans ordentligt i den andra halvleken och ställde till en hel del bekymmer för hemmalaget innan Hammarbys olycksaliga segermål föll tre minuter in på stopptid.

– Vi hade en bra matchgenomgång i måndags där vi bland annat kollade matchklipp och analyserade vad vi gjorde bra och vad vi kan göra bättre, berättar Fredrik Bernhardsson. Viktiga lärdomar som vi tar med oss i framtida träning och match. Från träningen i tisdags var den matchen arkiverad och siktet inställt på matchen mot Växjö.

Växjö har ju ”slagit världen med häpnad” hittills i år. Vad är det de gör som blir så rätt?

– Framför allt ett väldigt anfallsglatt gäng och de har två av seriens bästa forwards. Tidigare var det lite svängdörrar bakåt men det verkar de ha jobbat bort. Det är ett väldigt bra lag som kommer till Löten i morgon och det ska bli roligt att möta dem.

Veckans träning har haft ett par huvudspår berättar Fredrik Bernhardsson.

– Vi är fortfarande inte helt nöjda med det egna anfallsspelet och de beslut vi tar i de situationerna, så där har vi tränat en hel del på detaljer. Dessutom har vi tittat på hur vi ska försvara oss på bästa sätt mot ett lag som förmodligen kommer till spel med en trebackslinje.

I truppen är Agnes Nyberg tillbaka efter ett lyckat EM-kval för F16-truppen som med två segrar och en oavgjord match tog sig vidare till nästa omgång. Agnes fick för övrigt med sig ett mål hem. Även i denna match förstärker man truppen med F19-spelarna Ariam Berhane, Stina Huss och Ellen Arbman Hansing.

IK Sirius FK – Växjö DFF

Fredag 14 oktober 19:00

Lötens IP

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch