Inför: IK Sirius FK – Sunnanå SK

01082021_1627845870.jpeg

Dags för första hemmamatchen när Elitettan startar om för hösten. Gäster i morgon blir nedflyttningshotade Sunnanå som nyligen bytt tränare och jagar förnyat kontrakt. Observera att matchen spelas på Studenternas IP.

Sunnanå har det tufft i Elitettan i år. Från att för två år sedan varit med och slagits runt uppflyttningsstrecket, till en sjundeplats förra säsongen är laget nu indraget i en strid om nytt kontrakt nästa år. För tillfället parkerar man sist i tabellen men till Älta som just nu befinner sig på säker mark är det bara två poäng.

Strax före sommaruppehållet visade Sunnanå gryende form med två segrar på de tre sista matcherna, bland annat en meriterande 3 -1-seger mot IFK Kalmar. När höstsäsongen hoppade igång blev det med en förlust mot topplaget Hovås Billdal. Ett resultat som var tämligen väntat och som man nog inte ska dra några slutsatser om att formen åter är ur funktion.

Sirius har börjat höstens spel desto vassare. Först med en bortaseger mot Sunnanås bottenkonkurrent Älta IF och några dagar senare avancemang till tredje omgången av Svenska Cupen, genom att slå tillbaka Huge från division 1.

Segrarna var tämligen väntade men vad som framförallt gladde tränaren Fredrik Bernhardsson var att spelidén satt som en handske under båda matcherna. Dessutom har skadeläget ljusnat avsevärt så med en fungerande spelidé och en i stort sett mangrann trupp kan vi se fram emot en bra match i morgon och en spännande höstomgång av Elitettan.

Damerna har just avslutat den sista träningen innan morgondagens match.

– Det ser bra ut, säger Fredrik Bernhardsson. Trots att det varit tätt på matcherna nu så har vi hittat en bra belastning. Det är pigga ben och bra intensitet genom hela passen.

Sunnanå då. Knapp bortaseger med Elin Åkerman som enda målskytt, i den 49:e minuten.

– Den matchen dominerade vi stort och hade många avslut utan att kunna förvalta dem. Nu har de en ”nygammal” tränare i Martti Tikkanen och vi tror det blir en annorlunda matchbild. Vi förväntar oss ett lågt spelande Sunnanå så det gäller att hitta rätt nycklar för att låsa upp deras block.

Sedan tidigare saknas Märta Säfström och Josefin Jarstad. I veckan har även Malin Forssner insjuknat så även till denna match kallas F-19-spelarna Ariam Berhane och Stina Huss in.

IK Sirius FK – Sunnanå SK

Söndag 14 augusti 17:00

OBS: Studenternas IP

Foto: Björn Pettersson

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch