Inför IK Sirius FK – Qbik

01082021_1627846918.jpeg

Damerna kämpar outtröttligt vidare. Senaste var det Sundsvall som fick sträcka vapen mot den blåsvarta maskinen som tog tre nya poäng genom en stabil 5 – 0-seger. Nu väntar Sundsvalls argaste konkurrent runt nedflyttningsstrecket, Karlstadslaget Qbik.

Qbik fick en tung start i årets Elitettan och det var inte förrän i sjunde omgången man tog sin första trepoängare, mot bottenkonkurrenten Älta. Det skulle bara komma en seger till under vårsäsongen och den kom lite otippat mot Sirius, 2 – 1 blev slutresultatet på Tingvalla IP. Sirius mål kom först i den 89:e minuten och det var även Ariam Berhanes första mål i a-lagstruppen.

– Qbik är bra mycket vassare än vad deras position i tabellen visar, säger Fredrik Bernhardsson. Även om de snubblade mot Kalmar senast har de gått bra på slutet och även förstärkt truppen så vi räknar med en intressant uppgift i morgon.

Det är bara fem omgångar kvar av Elitettan och närmast efter morgondagens match väntar två tuffa möten med lagen närmast ovanför i serien: Hammarby borta och Växjö hemma.

– Vi förlorade mot båda lagen i våras så det är en superstimulerande uppgift. Vi har ju revansch att avkräva dem båda så det är inte särskilt svårt att hålla motivationen uppe kan jag säga. Tjejerna är taggade och kommer att göra jobbet bra varje dag i veckan.

Frånsett de tre långtidsskadade Märta Säfström, Clara Ringmar och Josefin Jarstad så finns det även frågetecken för Josefin Lindström. I övrigt är alla i truppen tillgängliga och förstärkning kommer dessutom från F19 i form av Ariam Berhane,  Stina Huss, Ebba Costow och Louise Zetterling.

IK Sirius FK – Qbik

Lördag 1 oktober, 16:00

Lötens IP

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch