Inför: IK Sirius FK – Kungsbacka DFF

01082021_1627843810.jpeg

Morgondagens gäster – Kungsbacka DFF – debuterade i Elitettan förra året. Med fyra poäng till godo höll man sig undan från en omedelbar degradering tillbaka till division 1. Precis som Sirius har laget haft en bra start på årets säsong med två segrar av tre möjliga. När lagen mötte varandra förra säsongen slutade det med en stabil seger på hemmaplan, 5-0, medan lagen delade poängen i ett mållöst returmöte på Tingbergsvallen.

Kungsbacka kommer närmast från en 3 – 2-seger mot storsatsande Östersunds DFF. Östersunds två mål gjordes för övrigt av tidigare Siriusspelaren Sarah Storck. Och Sirius kommer i sin tur från en kämpainsats i Kalmar där man bärgade med sig den ena poängen i den oavgjorda matchen mot IFK Kalmar.

– Vi pratade av oss den matchen i måndags och sedan har vi lagt fullt fokus på mötet med Kungsbacka. Det är klart vi är jättenöjda med insatsen senast men seriespelet är en pågående process fram till november så vi kan inte titta för länge i backspegeln.

Fredrik såg Kungsbackas match mot Östersund och han är imponerad av insatsen.

– De var väldigt bra mot Östersund, de försöker spela en konstruktiv fotboll och har ett bra presspel. De är pigga framåt och både mittfält och forwards är löpvilliga och hotar i djupled Det blir en tuff nöt att knäcka i morgon. En av de vi ska hålla ett öga på är Karin Lundin. Mot Östersund gjorde hon två mål och förra säsongen producerade hon hela 15 mål.

Frånsett Märta Säfström som blir borta hela säsongen, Stina Melin som fortfarande har besvär med foten och Agnes Nyberg som är i Finland på landslagsläger har tränarna tillgång till hela truppen. Dessutom förstärker man i morgon med F19-spelarna Ariam Berhane och Stina Huss.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch