Inför IK Sirius FK – IFK Nyköping

Med en dryg vecka kvar till premiärmatchen i Elitettan är det dags för damernas genrep. Det sker på Lötens IP och motståndare blir Division 1-laget IFK Nyköping.

IFK Nyköping huserar i Division 1 Södra Svealand där laget sedan flera år är ett stabilt topplag. Förra säsongen tog man till och med hem seriesegern  men i det efterföljande kvalet till Elitettan var Nyköping chanslösa mot Holmalund och spelar därför även i år i Division 1.

Sirius kommer närmast från två tuffa matcher där man först besegrade Gusk med 4 – 0 och sedan åkte till Eskilstuna och fick samma siffror i baken mot allsvenska topplaget Eskilstuna United. Spelet var det trots siffrorna inget fel på och Fredrik Bernhardsson ser fram både emot morgondagens match och mot premiären nästa helg.

– Verkligen. Premiären närmar sig med stormsteg och det är den vi längtar allra mest efter just nu. Vi har haft en del sjukdom i truppen under veckan men genom att vi tränat tillsammans med F19 har vi ändå fått bra kvalitet på träningen.

Nyköping har ett antal år tillhört topplagen i sin serie och Fredrik räknar med en bra match i morgon.

– De har flera spetsspelare i laget och har till exempel kryssat AIK under försäsongen. En mycket värdig motståndare till vårt genrep.

Till morgondagens match saknas Elin Åkerman och Emma Holmberg som båda är borta på landslagsuppdrag. Dessutom saknas sedan tidigare Märta Säfström och i veckan har Julia Lyckberg insjuknat.

IK Sirius FK – IFK Nyköping

Söndag 10 april, 13:00

Lötens IP

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch