Inför IK Sirius FK – Hovås Billdal

01082021_1627845974.jpeg

Efter tre veckor och en långturné med matcher i Göteborg i söder och Östersund i norr är damerna åter på hemmaplan. I morgon tar man sig an topplaget Hovås Billdal på Lötens IP.

Sirius damer verkar ha glömt bort hur man stavar till förlust, och framförallt verkar de ha glömt hur man begår en sådan. Laget är fortfarande obesegrat efter sommaruppehållet. Senast mot Östersund såg det lite knivigt ut med ett 0 – 2-underläge i halvtid men den blåsvarta maskinen kickade igång i andra halvlek och plockade med sig ena poängen hem.

Nu står Sirius inför sin tuffaste match hittills under höstsäsongen när toppkonkurrenten Hovås Billdal kommer upp från Göteborg för match på Lötens IP i morgon. Hovås Billdal har haft en kanonsäsong och parkerar precis ovanför Sirius i tabellen. Tillsammans med Växjö och Sirius har man bildat en klunga som skapat en lucka till lagen nedanför, och jagar de två tätlagen.

Laget kommer revanschsuget efter ett lite oväntat poängtapp mot Kungsbacka senast och det vill till att Sirius håller sig på tå redan från avspark. Fredrik Bernhardsson förväntar sig en tuff och tjat kamp.

– Det känns kul, topplagen kommer i en strid ström nu och Hovås Billdal är det första av dem att beta av, säger Fredrik Bernhardsson. Precis som vi är de obesegrade under hösten och det känns stimulerande att möta dem. Vårmötet var väldigt jämnt men vi kände inte riktigt att vi fick ut det bästa av vårt spel så vi är lite revanschlystna.

Den goda formen håller i sig och Fredrik är nöjd med den gångna veckans träningspass.

–Våra träningar håller väldigt bra kvalitet just nu eftersom det är så många som är i bra form. Dessutom har vi samverkat en hel del med F19 för att få ett större spel och träna på detaljer.

I truppen tar man också in en hel del F19-spelare till morgondagens match, Ariam Berhane, Stina Huss, Louise Zetterling, Ebba Costow och Ellen Arbman-Hansing. Saknas gör däremot Agnes Nyberg som är borta för landslagsspel samt Emelie Magnusson som är bortrest med sitt arbete. En viss osäkerhet finns också för Josefin Lindström.

Och du, hela september är det halva priset på entrén för dig med spelkort hos Svenska Spel. Visa kortet i entrén eller visa att du är inloggad på ditt konto i mobilen så får du rabatten.

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch