Inför IK Sirius FK – Holmalunds IF. Säsongens – och Mikaela Björklunds – sista hemmamatch

01082021_1627849255.jpeg

Dags för årets sista hemmamatch i Elitettan. Damerna rundar av på Löten genom att ta emot nykomlingarna Holmalunds IF från Alingsås, senare i dag.

Holmalund har gjort en fin första säsong i Elitettan och kontraktet för nästa år är säkrat sedan en tid tillbaka. Med 34 intjänade poäng så här långt har man etablerat sig som ett stabilt mittenlag och på vägen har laget bland annat pressat topplaget Hammarby till oavgjort på hemmaplan och även lyckats välta Växjö som återfinns i toppstriden, på bortaplan. Närmast kommer Holmalund från en oavgjord match mot ännu en av seriens bättre lag, Hovås Billdal, som man för övrigt luggat på fyra av sex möjliga poäng under året. Det är med andra ord inget dåligt motstånd Sirius ställs inför i dag.

– När vi mötte dem i våras var det en jämn match med mycket ställningskrig, berättar Fredrik Bernhardsson. De har en bra mix av unga och mer rutinerade spelare, som till exempel Jessica Juhlin som tillför mycket rutin. Vi vann till slut vårmötet med 1 – 0 (Ingrid Wixner i 63.e minuten) men det satt hårt åt. Vi räknar med en liknande matchbild i dag igen.

En lång och framgångsrik säsong går nu mot sitt slut och Fredrik Bernhardsson låter nästan lite förvånad att vi redan är på slutspurten.

– Jäklar vad snabbt det här året har gått! Vi har haft en lång och bra säsong och det känns tudelat att den snart är över. Det ska bli kul att få visa upp sig en sista gång för hemmapubliken och jag hoppas det kommer mycket folk i dag.

Truppen är en smula skadeskjuten efter en lång och tuff säsong. Både Fanny Lång och Ingrid Wixner har haft småkänningar under veckan men kan troligtvis spela i dag. Julia Lyckberg är däremot avstängd och Emelie Magnusson ligger nerbäddad i sjuksängen för tillfället.

En som däremot kommer till spel är Mikaela Björklund. Men i dag är det sista gången det händer inför hemmapubliken.

Mikaela är en av damlagets absolut största profiler och en viktig kulturbärare som varit med ända sedan damerna blev en del av Sirius Fotboll. En komplett spelare som genom åren har förgyllt matcherna med sin briljanta speluppfattning och effektivitet.

– Jag har varit på gång att sluta några säsonger nu, berättar Mikaela Björklund som alltså har bara två matcher kvar av sin aktiva fotbollskarriär. Det är klart att det inte varit ett lätt beslut efter alla år med fotboll på elitnivå. Jag tror aldrig jag kommer känna mig riktigt redo att sluta, så självklart känns det både konstigt och läskigt. Men som tanken och känslan är nu kommer detta vara sista säsongen.

– Men man ska väl aldrig säga aldrig, skrattar Mikaela.

Så se till att ta er ner till Lötens IP och hjälp oss fira av Mickan på bästa sätt. Och så håller vi en tumme för att det kanske ändå blir fortsatt spel. Då får vi en anledning att fira igen, till våren

IK Sirius FK – Holmalunds IF

Lördag 29 oktober, 15:00

Lötens IP

Foto: Björn Pettersson

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch