Inför: IK Sirius FK – Ängelholms FF

01082021_1627844615.png

När Sirius förra helgen tågade ut på Studenternas gräs till tonerna av ”Fotbollsvänner” – med en lång skadelista och med Alexander Nilsson avstängd – var det många som grunnade på hur det egentligen skulle gå mot Ljungskile, ett lag som man hittills haft svårt med i Superettan.

Svaret på den frågan kom ganska omgående. Publiken hann knappt bänka sig innan Johan Andersson och Ian Sirelius höjde temperaturen på Studenternas rejält med varsitt mål inom åtta minuter. När sedan Dragan Kapcevic nickade in 3 – 0 efter 18 minuter gick luften ur Ljungskile och även om de fick ett tröstmål höll ett effektivt Sirius matchen i ett hårt grepp större delen av tiden.

– Det blev en bra start på matchen och vi vann välförtjänt, säger Thomas Lagerlöf. Vi gjorde rätt saker i rätt lägen och vann fler dueller jämfört med matchen innan. Med ett bra duellspel får man fler bollar med sig och kan hota med snabba omställningar.

Ängelholm är indragna i den täta bottenstriden i Superettan och parkerar just nu på sista plats i tabellen. Det finns dock en hel del att kämpa för eftersom det bara skiljer fyra poäng mellan Ängelholm och Frej på tionde plats.

Det här är ingen ny situation för Ängelholm. Under de senaste åren har de haft en tuff tillvaro i Superettan, både 2014 och 2015 lyckades man undvika nedflyttningskval med minsta möjliga marginal och närmast kommer de från en svit med tre förlorade matcher. Senaste målen föll i matchen före dessa när laget nådde oavgjort mot bottenkonkurrenten Ljungskile SK och hittills under året har man bara lyckats producera nio mål och har släppt in hela 30 mål. Sirius har ett övertag i inbördes möten i Superettan och det är två år sedan Ängelholm tog poäng mot Sirius, i en oavgjord och mållös match på Studenternas.

– De låg väldigt illa till förra säsongen men de gjorde en bra höst som räddade kontraktet. I år började de med tre segrar på fyra matcher, men sedan har det gått tungt. I matcherna efter det (nio stycken) har de bara lyckats ta en poäng. Laget är inte alls så dåliga som tabellen säger men de har en hel del otur. Senast mot Åtvidaberg brände de till exempel två straffar.

Trots Ängelholms kräftgång räknar Thomas Lagerlöf inte med några enkla poäng i morgon.

– Det här är ett lag som slåss för sin överlevnad och de lagen är tuffa att möta. Ängelholm spelar på ett liknade sätt som Ljungskile, med ett centrerat försvarsspel. Får vi bara upp vårt spel på samma nivå som senast, och har närkampsspelet på plats, så har vi goda chanser att vinna.

Bara ett par timmar före Sirius match drabbar fyran Dalkurd samman med tvåan AFC United. En match som kan ha stor betydelse för Sirius placering efter matchen mot Ängelholm.

– Det är inget vi bryr oss särskilt mycket om. Det är säkert någon som kommer att kolla efter att vi spelat klart men de sista timmarna före match har vi fullt upp med vårt. Och det är många omgångar kvar.

Skadeläget i truppen är i stort oförändrat. Kingsley Sarfo är tillgänglig för spel även denna match och Alexander Nilsson är tillbaka efter avstängningen.

>> Köp biljetter!

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch