Inför: IK Sirius – FC Taraz

01082021_1627814586.jpeg

På träningslägret i Turkiet ställs Sirius herrar på lördagen klockan 15 mot kazakiska FC Taraz i sin tredje träningsmatch för året.

Efter seger mot Sollentuna och förlust mot Brommapojkarna i den svenska vinterkylan spelar Sirius herrar på lördagen sin tredje träningsmatch för året i mer fotbollsvänliga förhållanden. Kazakiska högstaligalaget FC Taraz står för motståndet i turkiska Antalya, där Blåsvart under veckan är på träningsläger. Avspark klockan 15:00 svensk tid.

Fina träningsförhållanden under veckan har förberett Sirius för en match mot ett motstånd man varken är vana vid att stöta på eller vet särskilt mycket om. Med Malmö FF som nästa motsåndare, i premiärmatchen av Svenska Cupen, är kanske det precis vad som behövs i vad som får ses som något av ett genrep inför det att tävlingssäsongen smygs igång om en vecka.

– En av fördelarna med den här matchen är att vi ställs mot någonting annorlunda, att vi får testa oss mot någonting annat än samma lågt liggande 4-4-2-lag som vanligt, säger Thomas Lagerlöf.

FC Taraz bildades 1960 i Taraz, en stad med 350 000 invånare i södra Kazakhstan. Man gör 2016 sin åttonde raka säsong i högstaligan, där man för det mesta hållit till. Sin enda ligatitel tog man 1996. De senaste åren har man hållit till längre ned i tabellen, i fjol blev det en niondeplats. I laget finns spelare med kazakiska lanslagsmeriter.

I Siriustruppen är alla spelare tillgänliga för matchen förutom Ante Björkebaum och Kujtim Bala, som har känningar i en baksida. Alexander Nilsson är däremot redo för att göra sin debut i Blåsvart efter att ha vilat från årets två första träningsmatcher.

Sirius startelva (4-3-3)

Benny Lekström
Johan Andersson, Patrick Hopkins, Oscar Pehrsson, Alexander Hedman
Niklas Busch Thor, Andreas Eriksson, Christer Gustafsson
Alexander Nilsson, Dragan Kapcevic, Kingsley Sarfo

Avbytare: Lukas Jonsson, Gustav Thörn, Karl Larson, Nicklas Maripuu, Kim Skoglund, Daniel Ahonen, Ian Sirelius, Karvan Ahmadi

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch