Inför: IK Sirius – Falkenbergs FF

  • App
02082021_1627884020.jpeg

Ikväll är det äntligen dags för allsvensk fotboll på Studan igen, och det börjar dra ihop sig på allvar för allsvensk slutspurt när Sirius tar emot Falkenberg med avspark klockan 19.00.

>> Truppen mot Falkenbergs FF
>> Publikinfo: Sirius – Falkenberg
>> TV | Mirza Jelecak inför den allsvenska slutspurten
>> Köp biljetter

Sirius har fått två veckors landslagsuppehåll på sig att samla sina krafter, och ikväll ska de ut när Blåsvart tar emot Falkenberg hemma på Studenternas i allsvenskans 23:e omgång, med avspark klockan 19.00.

 Fördelen med landslagsuppehållet är att man har tid att träna ihop sig och inte behöver stressa fram till nästa match. För oss har det varit välbehövligt, säger Sirius tränare Mirza Jelecak.

Efter ett litet steg framåt 1-1-matchen borta mot Elfsborg för två veckor sedan är det nu viktiga poäng på spel när allsvenskan närmar sig slutspurten, med Falkenberg på plats 14, tre poäng bakom 12:an Sirius.

– Klart det är en viktig match, men det säger man alltid. Vi har bra tro på det vi vill göra mot Falkenberg och tror att vi kan såra dem, säger Mirza Jelecak.

Falkenbergs FF har i enlighet med förhandstipsen fått kämpa i botten av den allsvenska tabellen, och innan landslagsuppehållet blev det tre raka förluster mot topplag, senast 4-1 borta mot Häcken. Dessförinnan tog man dock poäng av både IFK Göteborg och Helsingborg, och lyckades besegra jumbon Sundsvall med 2-0 på hemmaplan. Förre AIK- och Häcken-spelaren John Chibuike förstärkte FFF inför säsongen och är bäste målskytt med fyra mål i ett lag som annars bygger mycket av sitt spel runt ett starkt kollektiv under ledning av tränaren Hans Eklund.

– Falkenberg är ett välorganiserat lag som gått över till att spela mer 5-4-1 nu, de jobbar stenhårt och det syns på dem att de vet att de ligger där de ska ligga. De gör samma saker hela tiden och tror på det de gör. Fysiskt lag, det blir mycket kamp, fasta situationer och inläggsspel som vi måste hantera. Nyckeln ligger i hur bra vi kan hantera vår speluppbyggnad och vårt anfallsspel, säger Mirza Jelecak.

Senast Sirius och Falkenberg möttes var tidigt på säsongen, då man i slutet av april spelade 0-0 på Falcon Alkoholfri Arena i Falkenberg.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch