Inför: IK Sirius – Djurgårdens IF

  • App
01082021_1627854967.jpeg

Allsvenskan är tillbaka efter det korta landslagsuppehållet, och Sirius tar på söndagen klockan 17.30 emot Djurgårdens IF hemma på Studan i säsongens näst sista hemmamatch.

Det senaste inslaget i den tunga sviten på sju raka förluster var 4-0-förlusten borta mot IFK Göteborg. Den kom för lite mer än två veckor sedan, och under den tiden har nu ett landslagsuppehåll hunnit passera. Två veckor för att återhämta sig och samla trupperna har gjort Blåsvart gott.

– Efter att vi deppat klart blev det bra både i snack och ute på plan. Jag tror inte att någon som kommer hit och tittar på en träning kan tro att vi förlorat sju raka matcher. Det är ett bra träningsklimat, hög ambition och jättemycket energi, säger Kim Bergstrand.

På söndagen klockan 17.30 är det dags för säsongens näst sista hemmamatch då Djurgårdens IF kommer på besök till Studan. En publikfest men också en tuff match att försöka vända trenden i mot tvåan i den allsvenska tabellen.

>> Truppen mot Djurgårdens IF
>> Publikinformation: Sirius – Djurgården

MOTSTÅNDARNA
Efter en trögare start har Djurgården under hösten mer eller mindre ångat fram genom allsvenskan. Den senaste förlusten kom den 7 augusti, då man föll med 1-0 borta mot Malmö FF. Sedan dess har man åtta raka matcher utan förlust, och skuggar nu just serieledande Malmö från sin andraplats i tabellen.

– Det är ett lag som är självförtroendedopat, utöver att de har en väldig massa bra fotbollsspelare. De har inte förändrat sitt sätt att spela sedan vi möttes i våras, däremot har de fått lyckas väldigt många gånger och det självförtroende de fått syns i deras spel, säger Kim Bergstrand.

Gapet upp är dock hela nio poäng stort, och blåränderna ser ut att få sikta in sig på den stora silvermedaljen snarare än sitt första guld sedan 2005. Senast besegrade DIF innan landslagsuppehållet GIF Sundsvall med hela 5-0 borta på Idrottsparken. Skytteligaledaren Magnus Eriksson gjorde två av målen och tog sig därmed upp på 14 mål totalt i år, och med sex assist leder han även den allsvenska poängligan.

Djurgården gjorde annars två stora prestigevärvningar inför året säsong i form av förre landslagsförsvararen Jonas Olsson och hemvändande mittfältaren Kim Källström, som nyligen utsågs till september månads bästa spelare i allsvenskan. Dessa anslöt till förre landslagsmålvakten Andreas Isaksson som fanns på plats sedan tidigare. En annan av lagets bärande spelare är den förre Siriusmittfältaren Kerim Mrabti (just nu skadad), som tillsammans med Elliot Käck finns kvar i stockholmsklubben efter att ha lämnat Blåsvart inför säsongen 2015.

TIDIGARE MÖTEN
Sirius besegrade som ni kanske minns Djurgården med 2-0 i den allsvenska premiären på Tele2 Arena den 3 april i år. Det var Blåsvarts fjärde raka seger mot Djurgården, efter segrar även i Svenska Cupen 2008 och 2014 samt ett träningsmöte 2012. Kanske kan man sätta käppar i hjulet för Järnkaminerna även denna gång. Historiskt sett har dock Djurgården i allsvenska sammanhang ett övertag, då man på sex möten 1969-1974 gick segrande ur fem.

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch