Inför: IK Sirius – Djurgårdens IF

  • App
02082021_1627876922.jpeg

Sirius tar sig på lördagen klockan 16.00 an Djurgården hemma på ett utsålt Studenternas i vårsäsongens sista allsvenska match.

>> Truppen mot Djurgårdens IF
>> Publikinformation: Sirius – Djurgården
>> TV | Ståhl inför Djurgården: ”Det är tre poäng vi ska ha”

Obs! Matchen är slutsåld.

Efter 2-0-segern borta mot Örebro är det idag dags för Sirius att spela sin sista allsvenska match innan ett månadslångt sommaruppehåll. Det gör man inför ett utsålt Studenternas när Djurgården kommer på besök på lördagen klockan 16.00.

Sirius tar sig an vårsäsongens sista match med medvind i ryggen. Segrarna mot Sundsvall och nu senast Örebro bröts visserligen av med en förlust mot Häcken däremellan, men resultatmässigt ser Blåsvarts form onekligen ändå ut att vara på väg uppåt.

– Resultaten är ganska bra och vi har gjort stabila, godkända prestationer, men vi tror att vi kan mer och bättre. Det måste vi vara imorgon om vi ska kunna hävda oss, för nu möter vi ett tydligt topplag igen, säger Mirza Jelecak.

Se en videointervju med Mirza Jelecak i spelaren här intill eller direkt på Youtube!

Djurgården leds numer av Sirius mångåriga tränarduo Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, som tagit stockholmarna till den tredjeplats i tabellen elva omgångar in i den allsvenska säsongen. Efter derbyförlust mot AIK för några veckor sedan har det blivit tre raka segrar, senast 3-1 hemma mot Östersund. Där blev Jonathan Ring tvåmålsskytt, och med totalt tre mål och fyra assist är han Djurgårdens bäste poängplockare tillsammans med spjutspetsen Mohamed Buya Turay, som står på fem mål så här långt. Men den kanske starkaste lagdelen är försvaret, där Erik Berg (f.d. Johansson), Marcus Danielson och Jacob Une Larson utgör ett starkt mittlås. I laget finns också tidigare Siriusspelarna Elliot Käck och Johan Andersson.

– Djurgården är bra på att ha bollen, på att hota motståndarna på olika sätt, på att vända spel, enormt bra mittbackar. Så de är duktiga. Vi ser också en del svagheter som vi skulle kunna utnyttja, men en maximal prestation krävs av oss, säger Mirza Jelecak.

Sirius hade en lång rad av mycket goda resultat mot Djurgården innan det i fjol blev två förluster i de allsvenska mötena, 5-1 hemma på Studan och 1-0 på Tele2 Arena. Kanske är det idag dags att inleda en ny vinstssvit.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch