Inför: IK Sirius – Djurgårdens IF

  • App
01082021_1627857602.jpeg

Sirius avslutar på söndagen den allsvenska vårsäsongen hemma på Studan med matchen mot Djurgården. Avspark klockan 17.30.

>> Truppen mot Djurgårdens IF
>> Publikinformation: Sirius – Djurgården
>> Köp biljetter

En intensiv allsvensk vårsäsong går mot sitt slut. Innan VM-uppehållet tar vid avslutar Sirius ikväll våren med sin elfte match de senaste åtta veckorna, mot Djurgårdens IF med avspark klockan 17.30 hemma på Studenternas.

Efter den snöpliga förlusten uppe i Östersund i onsdags hoppas nu Blåsvart efter en tuff vår kunna gå in i sommarsemestern med ny energi och viktiga poäng i bagaget.

– Varje match är naturligtvis enormt viktig för oss. Det handlar om att varje spelare får ut maximalt av sin kapacitet, alla spelare är slitna i allsvenskan nu och det gäller att få ut det sista du har, säger Kim Bergstrand.

Djurgården spelade sin senaste match så sent som i torsdags, då man bortabesegrade IFK Göteborg med 3-1 på Gamla Ullevi. Förre Siriusspelaren Kerim Mrabti inledde målskyttet för Djurgården, medan Johan Andersson fanns med på bänken.

Efter fjolårets tredjeplats i allsvenskan, klubbens bästa placering sedan 2007, har förväntningarna varit höga på stockholmsklubben inför denna säsong. Özcan Melkemichels mannar imponerade också stort under försäsongen, men inledningen på Allsvenskan gick inte riktigt på samma räls. Det blev bara två segrar på de åtta första matcherna, och uppladdningen inför finalen i Svenska Cupen den 10 maj var tre raka förluster. 3-0-segern mot Malmö i cupfinalen blev en vändning, och har följts upp av tre raka segrar i allsvenskan.

– Djurgården är ett jättebra kollektiv som försvarar sig väldigt lojalt, löper mycket, har bra fysik och är välorganiserade. De är svåra att göra mål på och väldigt duktiga i sitt kontringsspel. Lite annorlunda mot förra året, men man känner igen Özcans lag, säger Kim Bergstrand.

Djurgården har under de senaste åren varit något av en favoritmotståndare för Sirius, som gått segrande ur lagens fem senaste möten. I fjol vann Blåsvart med 2-0 i den allsvenska premiären på Tele2 Arena och 2-0 även hemma på Studenternas under hösten. Har Sirius hittat en nyckel för att öppna upp dagens motståndare?

– Nycklarna är desamma nu om man ska slå Djurgården, men sen gäller det att kunna och orka genomföra det och ha kvalitet i tillräckligt hög grad. Det har vi uppenbarligen inte haft hittills, framför allt inte över två gånger 45. Det handlar jättemycket för oss om att vara bra över en hel match. Då vet vi hur vi ska slå Djurgården, säger Kim Bergstrand.

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch