Inför IK Sirius – Djurgårdens IF

DB_Nyhet

Allsvenskans sjuttonde omgång hägrar när Djurgårdens IF gästar Studenternas. Sirius kommer till match med ett kryss mot Örebro i ryggen. Motståndarna kommer också till match med en delad poängpott i ryggen efter att deras möte med Mjällby slutade mållöst på Tele2 Arena. Matchen sparkas igång klockan 15:00, imorgon, söndag 29 augusti.

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström inför matchen

Trots att det endast blev en poäng senast kändes det som en bra prestation mot Örebro – hur har analysen gått sedan senaste matchen?
– Jag tycker att vi spelar en match mot Örebro som synkar väl med den fotboll som vi vill spela, sedan vill vi förstås få ut mer av alla målchanser som vi skapade. Samtidigt är jag säker på att vi kommer plocka poäng i de kommande matcherna om vi fortsätter spela vårt anfalls- och försvarsspel på det sättet som vi gjorde mot Örebro. 

Summera senaste veckan och förberedelserna inför morgondagens match.
– Från att ha haft en riktigt intensiv vecka med tre matcher på sex dagar kunde vi nu återgå till ett upplägg som mer påminner om våra rutiner som vi haft sedan tidigare och hur vi brukar ta oss in i en matchförberedande fas. Jag tycker att träningarna fortsatt är bra och att vi, med den konkurrenssituationen vi har just nu, får ut mycket av våra träningspass.

Årets andra möte med Djurgården väntar – vad är viktigt att tänka på när DIF står för motståndet?
– Det är förstås en svår uppgift utifrån deras tabellposition. Samtidigt som vi känner vi att vi gjort bra matcher den senaste månaden, bland annat mot AIK hemma – som också är ett topplag. Djurgården är tunga i sitt anfallsspel och har en tydlig idé om hur de vill spela sin fotboll. Vi måste bland annat vara skickliga i vårt försvar mot deras spelvändningar och deras inläggsspel imorgon.

Hur ser tillgängligheten ut inför imorgon?
– Tillgängligheten är fortsatt god. Det är Aron Bjarnasson och Sam Lundholm som inte är uttagningsbar. I övrigt är alla på plats och tillgängliga, vi får dock se hur det blir med Adam Hellborg och hans medverkan imorgon då han fick sig en smäll på foten på dagens träning.

Sirius senaste matcher
Örebro-Sirius: 1-1
Täby-Sirius: 2-3
Sirius – AIK: 0-1

Motståndarna

  • Djurgårdens IF har dubbelt så många poäng som Sirius inför matchen och återfinns i toppen av den allsvenskan tabellen, inför den sjuttonde omgången var laget serieledare.
  • Djurgården har släppt in minst antal mål i serien efter 16 omgångar.
  • Det finns flera Siriusbekantingar hos Djurgården. Den senaste kopplingen är dock utlånad till Mjällby i form av Elias Andersson. Annars har vi bland annat Hjalmar Ekdal, Elliot Käck samt tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf med bakgrund i Sirius.
  • Det förra mötet mot Djurgården i år vanns av hemmalaget på Tele2 Arena med 5-1.

Djurgårdens senaste matcher
Djurgården-Mjällby: 0-0
Karlslund-Djurgården: 0-4
Mjällby-Djurgården: 0-1

Tabellen
>> Till tabellen på allsvenskan.se

Måljakten
Bidra med en valfri summa varje gång Blåsvart gör mål.

>> Till måljakten.

TV-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.

>> Se matchen på discovery+

Håll koll på våra matcher
Lägg till alla matcher i dina kalender genom att klicka på Sirius på allsvenskan.se.

Försnack
På restaurangen vid Studans nordöstra hörn kan du, tillsammans med andra blåsvarta supportrar, ladda upp inför våra hemmamatcher på bästa sätt. Medlemmar i Sirius Fotboll har rabatterat pris på matchmenyn.

Läs mer om Försnack på Brasserie21 här.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch