Inför: IK Sirius – Degerfors IF

01082021_1627810196.jpeg

På tisdagen klockan 18:15 är det dags för toppmöte på Studan då seriefyran Degerfors kommer på besök i Superettans 23:e omgång.

Efter två veckors matchuppehåll är det på tisdagen dags för match igen på Studan och det smäller till ordentligt direkt efter landslagsuppehållet när Sirius klockan 18:15 (observera tiden!) tar sig an Degerfors i ett stekhett toppmöte. Laget är sugna på match igen efter ett par veckor med bara träning.
– Så är det verkligen. Det har varit bra fokus sista veckan och många är sugna på att spela och i bra form. Vi är där vi vill vara och har många tillgängliga, formstarka spelare, säger Thomas Lagerlöf.

Medan Sirius på den tredjeplats i tabellen som betyder allsvenskt kval har chans att dels haka på tvåan Östersund (som på söndagen bortabesegrade Ängelholm med 1-0) och dels dra ifrån de bakomvarande lagen (Assyriska, Syrianska och Varberg tappade alla poäng i helgen) till ett sju poängs försprång, har fjärdeplacerade Degerfors chansen att täta till streckkampen ordentligt, genom en seger skulle man minska avståndet till en poäng efter denna avslutande match i Superettans 23:e omgång.

Degerfors är alltså närmast jagande lag bakom Sirius, efter en tung 2-0-skalp mot serieledande Jönköping senast är man fyra poäng bakom. Med Peter Samuelsson i delad skytteligaledning på 11 mål och Siriusbekantingen Eric Jernberg (avstängd imorgon) i delad assistdito med 8 målgivande passningar har man flera offensiva hot, och i segern senast studsade man tillbaka efter en bortaförlust mot GAIS. De senaste två mötena med Sirius har båda slutat 1-1, dels på Studan förra hösten och dels på Jernvallen i våras, där hemmalaget fick in en sen kvittering på Sirius 1-0-ledning. Det är ett av seriens spelskickligaste lag som kommer till Studan, vilket borgar för en underhållande fotbollsmatch.
– Det är ett av seriens bästa lag, ett av de bästa bollspelande lagen i serien som trivs när de får styra matchen. Det lär bli en en match där båda lagen vill ta initiativet, säger Thomas Lagerlöf.

Förköpsförsäljningen av biljetter går i rasande fart och vi rekommenderar starkt att ni köper era biljetter i förväg via siriusfotboll.ebiljett.nu och kommer i tid för att undvika köer vid insläppen!

Med ert stöd går vi för tre tunga poäng i toppstriden. Tillsammans mot toppen! Vi ses på Studan!

>> Köp biljetter
>> Facebookevenemang
>> Läs mer: ”Vi har en växel till att lägga i”

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch